Faillissement Riverdale

Dinsdag 28 juni 2022

Riverdale, gespecialiseerd in woonaccessoires en lifestyle - artikelen, is onlangs failliet verklaard.
Faillissement Riverdale

Het Nederlandse woonmerk Riverdale uit Nootdorp  is maandag failliet verklaard. Dat meldt Cees Advocaten, het bureau waar de aangestelde curator Bruno Tideman werkzaam is, zo meld Retailtrends.nl

 

Het faillissement volgt nadat het familiebedrijf donderdag al uitstel van betaling kreeg. De leveringen aan consumenten en aangesloten winkels gaan voorlopig gewoon door. Ook de webshop blijft geopend. Een woordvoerder van curator Tideman noemt de coronacrisis en de sterk gestegen inkoopprijzen als mogelijke oorzaken. De curator onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Verschillende partijen zouden geïnteresseerd zijn.

 

Riverdale maakte eind vorig jaar nog bekend Nederlands Merkgoed (NMG) als nieuwe investeerder te hebben binnengehaald. Directeur Marcel Bregman zei toen al dat het bedrijf twee zware jaren achter de rug had. "We hadden daarbij te veel hooi op onze vork genomen, waardoor we focus verloren, met omzetdaling als gevolg." Bregman was dinsdag niet direct bereikbaar voor commentaar.

 

Riverdale werd in 1991 opgericht door de familie Ten Bos, die nog altijd een grote rol speelt bij het merk. Naast NMG stelde ook de oprichtersfamilie vorig jaar extra kapitaal beschikbaar. Het merk heeft naast de eigen webwinkel internationaal zo'n duizend verkooppunten.Links

www.riverdalenl.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, meubel, tafel, salontafel, verlichting, licht, stoel, fauteuil, bank, zitmeubel, kast, stoel, fauteuil, dressoir, accessoires, investering, participatie, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, merk, #riverdale, #nederlandsmerkgoed

Gerelateerd nieuws
Light + motion van Prado
Met Light + motion brengt het designtechnologiemerk Prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder
Nieuwe accountmanager TTP Concepts
Groothandel TTP Concepts heeft er een nieuwe accountmanager bij. Vanaf deze maand is Danny Govers verantwoordelijk voor BelgiŽ en Luxemburg.
lees verder
Buitenlampen van Vibia
Mooie wandverlichting voor buiten sluit natuurlijk goed aan bij deze tijd van het jaar. Vibia brengt een aantal armaturen onder de aandacht die de aandacht vestigen op de belangrijkste kenmerken van een tuin, terras, patio of loopbrug nadat de zon is ondergegaan.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden