Festival Tweedehands in Tilburg

Vrijdag 22 maart 2024

Tilburg staat van 22 tot en met 24 maart helemaal in het teken van tweedehands. De stad verandert in een paradijs voor kringloopfans en vintage liefhebbers. Van een platenbeurs tot workshop meubelrestauratie en korting op vintage meubels.
Festival Tweedehands in Tilburg

Bij vintage interieurwinkel Studio Klo kunnen bezoekers een workshop meubelrestauratie voor beginners volgens. Ook geeft eigenaar Chloë een workshop interieurstyling. Ze vertelt je meer over bekende woonstijlen uit de jaren ‘50 tot ‘80. Decennia Design geeft het hele weekend 10% korting op alles in hun winkel van ruim 2.000m2 vol vintage meubels, verlichting en interieuraccessoires.

 

Er staan twee vlooienmarkten op het programma en verschillende kringloopwinkels bieden acties zoals korting of gratis bezorgen. Of laat je verrassen door het uitgesproken, tweedehands interieur van Helma Melis, die haar huis niet voor niets ‘Petit Louvre’ noemt. En over schatzoeken gesproken: Anki van Zilverblauw sluit het festival af met een lezing over schatzoeken in de kringloop en op Marktplaats. Zij schreef er samen met Marlous Snijder (Oh Marie!) een boek over.

 

Het festival vindt haar oorsprong in Tilburg. De stad telt ruim 30 winkels waar tweedehands en vintage wordt verkocht. En daar komen alleen maar nieuwe winkels bij, zo opende onlangs Lila Preloved & Vintage in de Nieuwlandstraat. De ambities van de organisatie zijn groot. Dat tweedehands groeit en groeit, zagen de initiatiefnemers van Tweedehands het Festival al bij hun eerste editie vorig jaar. Het festival trok direct veel bezoekers. De initiatiefnemers besloten daarom meteen aan de slag te gaan met een tweede editie. 'Onze ambitie is om de Dutch Design Week van tweedehands te worden. Zodat Tilburg, maar ook de rest van Nederland niet meer om tweedehands heen kan.'Links

www.tweedehandshetfestival.nl
www.decenniadesign.nl
www.lilaprelovedvintage.nl
www.studioklo.nl
www.zilverblauw.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, event, braderie, festival, tweedehands, kringloop, marktplaats, restauratie, vintage, duurzaam, recycling, hergebruik, meubels, #tweedehandshetfestival

Gerelateerd nieuws
Dreigend vertrek Design Academy
Grote onrust in design minnend Nederland: de Design Academy (DAE) dreigt uit Eindhoven te vertrekken. Mogelijk wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt om te verhuizen naar Roermond.
lees verder
Economie beter dan het lijkt
De economische ontwikkeling van Nederland is minder slecht dan de krimp van 0,1% suggereert, hetgeen blijkt uit een analyse van de ING
lees verder
Zes jaar cel ex-manager Steinhoff
Het boekhoudschandaal Steinhoff blijft voortduren. Opnieuw moet een ex-manager de gevangenis in wegens belastingontduiking.
lees verder
Servies Piet Boon by Serax
Piet Boon en Serax komen samen met nieuwe serviescollecties, waarmee men volgens het bedrijf onvergetelijke eetervaringen in de buitenlucht kan creëren.
lees verder
 
Record Koelnmesse bij 100-jarig jubileum
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden