Eten bij Essenza

Zaterdag 27 juni 2020

Essenza lijkt met de introductie van de herfst/wintercollectie de honger opnieuw te willen stillen met food.
Eten bij Essenza
Eten bij Essenza Eten bij Essenza Eten bij Essenza

Tijdens de trendy decoratiebeurs Showup afgelopen februari kwam bedtextielleverancier Essenza voor het eerst aan de tafel. Was tafellinnen niet heel ver van de textielachtergrond, men pakte ook meteen goed door met bijpassend porseleinen servies.

Dit najaar heeft Essenza voor de herfst/winter bedtextielcollectie opnieuw aan tafel inspiratie gevonden: food! Essenza: 'Het proces van koken en ontwerpen lijkt veel op elkaar: we ontleden, blenden en experimenteren tot het eindresultaat gelijk staat aan pure perfectie. Zoals een chef klassieke, misschien wel vergeten recepten combineert met moderne technieken, mixen wij kunst en prints uit ons archief met nieuwe kleuren en patronen. Op zoek naar die ene magische combinatie en dat ultieme moment van betovering. Het resultaat? Een unieke home collectie die het interieur dit najaar een extra smaakvol sausje geeft!'
 
De collectie heeft een kleurenpalet van food-kleuren chocoladebruin, rabarber en kersenrood (foto 2) met daarnaast blauwtonen als denim en indigo alsook cinnamon en verschillende bruintinten. Dessins bestaan uit schilderachtige en getekende bloemen uit eeuwenoude bloemstillevens tot gefotografeerde en gemanipuleerde exemplaren. Behalve bloemenprints zijn er ornamentele patronen, moderne strepen en klassieke ruiten (op warm katoen flanel).
 
Naast deze rijke, uitgesproken prints zijn er meer uni’s en ingetogen prints dan ooit. Het zijn zachte stoffen met een ingetogen kleurenpalet (foto 3).

Essenza biedt tevens woonaccessoires (foto 4) zoals velvet sierkussens in verschillende soorten en maten, zachte poefjes van fake fur, spectaculaire vloerkleden en fijne fluwelen dekentjes. Om bij food te blijven: 'de kers op de taart voor een warme sfeer in huis!'Links

www.essenzahome.nl
www.showup.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, dekbed, overtrek, hoes, laken, quilt, bedmode, badmode, badjas, strandlaken, handdoek, detail, retail, winkel, outlet, showroom, servies, porselein, tafelmode, tafellinen, tafellaken, tafelkleed, servet, nachtrust, #essenza, #essenzahome, #essenzahomewear, #showup, #showup2020, #showup20

Gerelateerd nieuws
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden