Duurzame make-over voor Billy

Vrijdag 27 mei 2022

De Billy boekenkast, wie kent hem niet? Ikea lanceert een nieuwe versie van het product, gemaakt van meer hernieuwbare materialen.
Duurzame make-over voor Billy

Veranderingen in materiaal en ontwerp verbeteren volgens Ikea de kwaliteit en het uiterlijk van de kast. De huidige fineerlaag en kunststof randen van de Billy zijn vervangen door papierfolie van hoge kwaliteit. Dit betekent dat in de toekomst het grootste deel van de boekenkast is gemaakt van hernieuwbare materialen. Daarnaast maakt het nieuwe kliksysteem het uit elkaar halen en opnieuw in elkaar zetten van de kast mogelijk en het vervangen van onderdelen eenvoudiger. Hiermee moedigt Ikea mensen aan om de Billy boekenkast mee te nemen naar een volgende levensfase.

 

Met de introductie van papierfolie komt Ikea ook met nieuwe kleuren - zoals wit gelazuurd eiken, zwart en donkerbruin eiken, walnoot en berken. Deze nieuwe varianten passen goed bij verschillende Ikea collecties, de witte variant blijft ook beschikbaar. De bijbehorende Oxberg deuren krijgen dezelfde upgrade als de Billy. De vernieuwde Billy is vanaf juli 2022 verkrijgbaar in Azië-Pacific - in de rest van de wereld vanaf januari 2024.Links

www.ikea.nl
www.ikea.com

Tags

nieuws, interieur, meubels, vloeren, investering, duurzaamheid, winkels, kosten, verbouwingen, winkels, raamdecoratie, verlichting, woonaccessoires, #Ikea, #billy

Gerelateerd nieuws
Handvol nieuws Carl Hansen
Victors Design Agency, agent van Carl Hansen & Son, stelt de vijf nieuwe collecties van het merk voor.
lees verder
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
 
Home Stock failliet
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Eindexamenexpositie Cibap studenten
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden