Tips voor vinden personeel

Vrijdag 27 mei 2022

Nieuwe medewerkers zijn niet gemakkelijk te vinden in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Toch zijn er beproefde methoden om aan goede mensen in de woonbranche te komen. Een paar tips.
Tips voor vinden personeel
Tips voor vinden personeel Tips voor vinden personeel

Inretail heeft een aantal tips op een rij gezet om personeel te werven, namelijk:

 

1. Werf via je eigen personeel

Tel het netwerk van alle medewerkers binnen je bedrijf bij elkaar op en je hebt een enorm bereik. Daar ligt dan ook een mooie kans om kandidaten te vinden. Deze manier van werven wordt ook wel referral recruitement genoemd. Hierbij zet je je eigen werknemers in om nieuwe collega's te vinden. Dat is aantrekkelijk, omdat je zo bespaart op de wervingskosten. Bovendien is de kans op een match groot, medewerkers kunnen immers vaak goed  inschatten of iemand geschikt is voor de baan of het bedrijf. Met een wervingsbonus kun je ze nog eens extra motiveren om actief in hun netwerk te zoeken naar kandidaten.

 

2. Gebruik je online power

Je website en social media zijn hét digitale uithangbord van je bedrijf. Niet alleen voor klanten, maar ook voor potentiële werknemers. Kandidaten met serieuze belangstelling zullen altijd online een kijkje nemen voor ze gaan solliciteren. Zet daarom op je website altijd een pagina aan met een beschrijving van je bedrijf, de werksfeer en een overzicht van de openstaande vacatures.

 

3. Zet je vacature op Vacaturesite Wonen

Met je vacature op de vacaturesitewonen.nl heb je grote kans op een goede match met een gemotiveerde medewerker. Wie op deze vacaturesite kijkt, heeft gericht interesse in een baan in de woonbranche. De vacaturesite is een initiatief van Inretail en medewerkersplatform Werk in de Winkel. Een vacature plaatsen is simpel en gratis.

 

Je kunt allerlei vacante functies plaatsen, zoals verkoopmedewerkers, stylisten, leidinggevenden, administratief en logistiek medewerkers. Ook vacatures in de ambachtelijke beroepen, zoals woningstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs kunnen op de site worden aangemeld. Tevens zijn er mogelijkheden om de vacature door te plaatsen op Indeed en Google Jobs.

 

4. Word erkend leerbedrijf

Op zoek naar jonge interieurvakmensen, zoals woningstoffeerders, projectstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs? Word dan erkend leerbedrijf, dé kweekvijver voor jong talent. Door een BBL-leerling (lerend werken) een leerbaan aan te bieden haal je enthousiaste starters in huis die je de fijne kneepjes van het vak leert. Leerlingen werken vier dagen in de praktijk en gaan nog een dag naar school. Direct aanmelden als leerbedrijf kan op de site van SBB.

 

En meld je dan ook aan bij een regionale opleiding voor interieurvakman, dan kunnen ze geïnteresseerden een tip geven om contact op te nemen voor een leerbaan.

 

5. Binnen je bedrijf personeel vinden

Goede mensen kun je soms dichterbij vinden dan je denkt. Je kunt namelijk ook binnen je bedrijf op zoek gaan naar een geschikte kandidaat. Intern werven betekent dat iemand je bedrijf al kent en dus sneller zijn draai in een nieuwe functie zal vinden. Daarnaast kan het motiverend werken als je medewerkers de kans geeft om door te groeien. Heeft een medewerker hulp nodig om zich verder te ontwikkelen binnen je bedrijf? Er zijn tal van gratis mogelijkheden, zoals coaching van Youfit@retail, Jouw Talent in de winkel, en subsidieregeling voor trainingen via NL Leert Door of het Stap Budget.Links

www.interieur-vakman.nl
www.vacaturesitewonen.nl
www.inretail.nl
www.werkindewinkel.n

Tags

nieuws, interieur, personeel, zoektocht, internet, vacaturesite, tips, leerbedrijf, ROC, opleidingen, woningstoffeerder, verkoper, woonbranche, regionaal, online, klanten, #inretail, #sbb, #vacaturesitewonen, #werkindewinkel

Gerelateerd nieuws
Interieurretail mei in mineur
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 0,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,4% lager, opnieuw een stevige inflatie dus. Non food groeide nog, maar interieur was negatief!
lees verder
Douche metamorfose
[Sponsored artikel] - Een moment onder de douche is een echt wellnessmoment. Wie kiest voor een make-over van de badkamer, geeft best extra aandacht aan de douche die een centrale eyecatcher voor optimale sfeer in de badkamer.
lees verder
 
Mijn digitale zaak
lees verder
Gezellige zomeravonden rond vuur
[Sponsored artikel] - Heerlijk lange zomeravonden, het is dus tijd om de vuurkorf en de BBQ te voorschijn te halen. Toch mag je niet zo maar in het wilde weg een vuurtje stoken. Wat zijn dus de doís en doníts voor vuur in je tuin?
lees verder
 
Eerste signaal zwakkere consumptie
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden