Decopool levert vakmensen

Maandag 26 oktober 2020

Er zijn te weinig installateurs voor zowel vloer- als voor raambekleding en het tekort groeit. Zes ondernemers willen met de oprichting van Decopool bijdragen aan de oplossing: het opleiden van nieuwe vakmensen, in eerste instantie voor het inmeten en monteren van alle soorten raambekleding.
Decopool levert vakmensen

Decopool lijkt niet voor niets op Decoloop van Sieval's Woontotaal. De nieuwe onderneming wordt namelijk onder meer gevormd door Eelko Sieval (eigenaar van Sieval Dedicated Solutions) en Lennert Advocaat (directeur bij Sieval Dedicated Solutions). Via Woontotaal worden jaarlijks meer dan 2 miljoen orders op jaarbasis gegenereerd. Er zijn echter te weinig vakmensen zijn om dit werk uit te voeren. Daarom is Decopool opgericht. De anderen die hun expertise aan het initiatief lenen zijn Herman van der Lelie en zijn zoon Sjoerd van der Lelie (Gordijnenatelier Van Der Lelie), Robin Sieval (directeur van Sieval Raambekleding en Montage) en Gilbert Cenin (directeur van Gordijnmontage).

 

Het doel van Decopool is om installateurs voor raam- en vloerbekleding te leveren, met een landelijke dekking, een vast voorrijtarief en een aantrekkelijke levertijd. Decopool is een open 'pool' waarbij zelfstandige installateurs zich aan kunnen sluiten. Het is, gezien het tekort installateurs, echter ook broodnodig om nieuwe mensen op te leiden. Decopool start met 13 ervaren monteurs, maar dit aantal moet via de Woontotaal Academy snel gaan groeien. Na de sollicitatiekrijgen de rekruten een week lang theorie en praktijk training om vervolgens aan de slag te gaan onder begeleiding van een ervaren monteur. Hiermee zou Decopool een soort Deco-gilde genoemd kunnen worden. Na vier weken kan een monteur in principe zelf aan slag en zelf weer een nieuwe leerling begeleiden.

 

Binnen nu en drie jaar wil Decopool uitgroeien naar een onderneming die zestig monteurs in dienst heeft. De diensten van de monteurs worden toegankelijk gemaakt via het Woontotaal platform. De aangeboden opdrachten worden door een planbureau opgevolgd en de eindklant wordt namens de opdrachtgever door de systemen op de hoogte gehouden van de status. Hiermee neemt Decopool de monteurs dus veel werk uit handen, zij hoeven alleen nog maar te doen waar zij goed in zijn. Zelfstandige monteurs worden van harte uitgenodigd om zich te melden, zij kunnen zich aansluiten bij Decopool, maar nieuw bloed is dus ook hard nodig.

 

Aanmelden kan via een mail naar Lennert Advocaat: L.advocaat@sieval.nlLinks

www.decoloop.com
www.sieval.com
www.woontotaal.nl
www.vanderlelie.nl
www.gordijnmontage.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, gordijn, raambekleding, raamdecoratie, confectie, gordijnenatelier, gordijnatelier, textiel, stoffering, woningstofferen, woninginrichting, woninginrichter, groothandel, grossier, stoffenleverancier, automatisering, it, #sieval, #ateliertotaal, #woontotaal, #woontotaalacademy, #decoloop, #decopool, #gordijnmontage, #vanderlellie

Gerelateerd nieuws
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Contrasterend en complementair
Vescoms collectie vinyl wandbekleding is uitgebreid door de introductie van Sila en de nieuwe kleurenserie van Shannon - twee gestructureerde oppervlakken die zowel contrasterend als complementair zijn.
lees verder
Innovatief wandsysteem
Met TheWall van Lechner wordt de muur volgens het bedrijf een multifunctioneel interieurhighlight. Het nieuwe achterwandsysteem combineert design met innovatieve techniek.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden