Nieuwe Twiggy Foscarini

Maandag 26 oktober 2020

Een gewaagde herinterpretatie van het origineel, zo noemt Foscarini de nieuwe versie van de Twiggy lamp ontworpen door Marc Sadler. Te zien in het ETC Design Center in Culemborg.
Nieuwe Twiggy Foscarini
Nieuwe Twiggy Foscarini Nieuwe Twiggy Foscarini

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van het origineel presenteert de Italiaanse fabrikant Foscarini een nieuwe variant van de klassieke lamp Twiggy Wood.
 
Een houten diffuser is gecombineerd met een flexibele arm van koolstofvezel met een sierlijke booglijn, waardoor een elegant lichtgewicht ontwerp is ontstaan.

De lamp heeft ook een technische update gehad. Voorheen had Twiggy twee verlichtingspunten in de diffuser, één lichtbron voor boven en één voor onder. Nu is er maar één Led-lamp nodig voor beide. Daarnaast was de diffuser in de kap, die zorgt voor de verspreiding van het licht, voorheen open, maar nu volledig gesloten. Hierdoor weerkaatst het licht binnen de diffuser nog beter en verspreid de lamp een breder licht. De kap komt hierdoor nog beter tot haar recht. Tegelijkertijd zorgt het hout van de diffuser voor een aangenaam en warm licht.
 
Alle Twiggy varianten van Foscarini kunnen eenvoudig in hoogte worden aangepast met contra gewichten die boven de diffuser kunnen worden geplaatst. Deze wichten bepalen hoeveel de lamp zal doorbuigen en daarmee de hoogte van de lamp. Het flexibele materiaal van de arm zorgt ervoor dat de lamp na het verwijderen van deze gewichten weer naar haar originele positie terugveert.

De vertegenwoordiger van Foscarini in de Benelux is FK Projecten, iedere maandag van 10-17 uur te vinden in het ETC Design Center Europe in Culemborg.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.fkprojecten.nl
www.foscarini.com
www.foscarini.it

Tags

Nieuws, Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, verlichting, hanglamp, vloerlamp, verlichting, lamp, licht, led, dim, design, ontwerp, armatuur, diffuser, kap, lampenkap, #fkprojecten, #foscarini, #etcdesigncenter, #etcexpo

Gerelateerd nieuws
Axolight in beweging
Verlichtingsbedrijf Axolight brengt een lineaire en modulaire lamp op de markt die volgens de firma voldoet aan de creatieve behoeften van architecten en ontwerpers door esthetiek, technologie en functionaliteit te combineren.
lees verder
De tuin van licht
Na maanden in het thuiskantoor te hebben doorgebracht, lijkt de eigen tuin bijna een exotische vakantiebestemming. Occhio werkt hieraan mee met de introductie van de Sito collectie.
lees verder
Flinders stopt met winkel Zaandam
Flinders stopt met de verkoop aan particulieren in hun winkel op het Hembrugterrein. De woonwinkel wordt een Vitra Circle Store, de eerste in Nederland.
lees verder
16,5 miljoen voor groei Orderchamp
Het digitale inkoopplatform Orderchamp heeft twee jaar na oprichting Ç 16,5 miljoen groeikapitaal opgehaald voor verdere expansie in Europa. Een nieuwe stap voor het sterk groeiende platform.
lees verder
Spoga Gafa verschoven naar 2022
Dit jaar wordt Spoga+gafa definitief opgeschort naar 2022 vanwege de aanhoudende onzekere situatie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende beperkingen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden