Nieuwe Twiggy Foscarini

Maandag 26 oktober 2020

Een gewaagde herinterpretatie van het origineel, zo noemt Foscarini de nieuwe versie van de Twiggy lamp ontworpen door Marc Sadler. Te zien in het ETC Design Center in Culemborg.
Nieuwe Twiggy Foscarini
Nieuwe Twiggy Foscarini Nieuwe Twiggy Foscarini

Ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van het origineel presenteert de Italiaanse fabrikant Foscarini een nieuwe variant van de klassieke lamp Twiggy Wood.
 
Een houten diffuser is gecombineerd met een flexibele arm van koolstofvezel met een sierlijke booglijn, waardoor een elegant lichtgewicht ontwerp is ontstaan.

De lamp heeft ook een technische update gehad. Voorheen had Twiggy twee verlichtingspunten in de diffuser, één lichtbron voor boven en één voor onder. Nu is er maar één Led-lamp nodig voor beide. Daarnaast was de diffuser in de kap, die zorgt voor de verspreiding van het licht, voorheen open, maar nu volledig gesloten. Hierdoor weerkaatst het licht binnen de diffuser nog beter en verspreid de lamp een breder licht. De kap komt hierdoor nog beter tot haar recht. Tegelijkertijd zorgt het hout van de diffuser voor een aangenaam en warm licht.
 
Alle Twiggy varianten van Foscarini kunnen eenvoudig in hoogte worden aangepast met contra gewichten die boven de diffuser kunnen worden geplaatst. Deze wichten bepalen hoeveel de lamp zal doorbuigen en daarmee de hoogte van de lamp. Het flexibele materiaal van de arm zorgt ervoor dat de lamp na het verwijderen van deze gewichten weer naar haar originele positie terugveert.

De vertegenwoordiger van Foscarini in de Benelux is FK Projecten, iedere maandag van 10-17 uur te vinden in het ETC Design Center Europe in Culemborg.Links

www.etcdesigncenter.nl
www.fkprojecten.nl
www.foscarini.com
www.foscarini.it

Tags

Nieuws, Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, residentieel, project, verlichting, hanglamp, vloerlamp, verlichting, lamp, licht, led, dim, design, ontwerp, armatuur, diffuser, kap, lampenkap, #fkprojecten, #foscarini, #etcdesigncenter, #etcexpo

Gerelateerd nieuws
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
Deense meubels via Lunar
De Belgische agent Lunar Society is sinds begin deze maand gestart met het vertegenwoordigen van een typisch Scandinavisch meubelmerk in de Benelux.
lees verder
DWI Voorjaarsvakdagen
DWI (De Woonindustrie) geeft vast een sneak preview van de Voorjaarsvakdagen in februari met nieuwe en verlengde samenwerkingen met exposanten en mooie collecties. Ook de data zijn bekend.
lees verder
 
Toch geen IMM in 2021
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden