IMM wordt hybride beurs

Dinsdag 27 oktober 2020

In september was organisator Koelnmesse nog optimistisch, vakbeurs IMM zou gewoon door gaan in januari 2021. Nu het Corona virus overal weer opleeft krijgt de beurs echter wel een andere vorm. Een hybride beurs, waarbij tentoonstelling en digitaal platform elkaar aanvullen.
IMM wordt hybride beurs

IMM duurt in 2021 geen zeven, maar vier dagen, van woensdag 20 januari tot en met zondag 23 januari. LivingKitchen staat de komende editie niet op zichzelf, maar het keukenthema wordt geïntegreerd in deze speciale editie van de vakbeurs. De wens van de Koelnmesse om IMM door te laten gaan was groot, om dit mogelijk te maken komt er een compact tentoonstellingsgedeelte, aangevuld met een digitaal platform en presentatiemogelijkheden.

 

Dankzij een uitgebreid pakket aan hygiëne- en beschermingsmaatregelen (zie foto) kunnen exposanten en bezoekers zich volgens de organisatie veilig op de beursvloer begeven en zich concentreren op het zakendoen. Koelnmesse biedt de standhouders tijdens deze speciale editie maatwerkoplossingen voor hun stands, om een efficiënte en inspirerende deelname aan deze vakbeurs mogelijk te maken. Kleinere ruimtes en een open stand-ontwerp betekent dat er minder mensen in de stands nodig zijn, en lagere kosten. Toch kunnen de merken zich nog steeds individueel presenteren.

 

Natuurlijk wil IMM ook de bezoekers bereiken die de beurs niet kunnen of willen bezoeken vanwege de pandemie. Dit gebeurt door middel van het nieuwe digitale @home-platform. Dit zal volgens de organisatie een breed spectrum van bezoekers bereiken, waardoor een scala aan verdere mogelijkheden voor interactie ontstaat.

 

Naast een verscheidenheid aan live gestreamde digitale podia zullen er open en thematisch videochats zijn in het virtuele café en kunnen beursbezoekers online exclusieve nieuwe lanceringen van IMM exposanten ervaren in privé showrooms. In tegenstelling tot standaard webinar- en videoconferentiesystemen, biedt @home exposanten ook de mogelijkheid om rechtstreeks een-op-een-gesprekken met klanten te beginnen.

 

Bezoekers van het IMM krijgen toegang tot @home als website en app. De Koelnmesse benadrukt dat het van vitaal belang is dat exposanten zelf digitale inhoud produceren. Hier geldt dezelfde regel als bij een fysieke beurs: de organisatie biedt het platform en activeren de bezoekers. Maar de producten, de innovaties, de verhalen - dit is inhoud die van de exposanten zelf moet komen.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.pure.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, ontwerp, talent, #imm, #imm21, #imm2021, #immcologne, #dashaus, #IMM@home

Gerelateerd nieuws
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiële oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiële technologieën presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniëren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
 
Nieuwe Belgische decoratiebeurs
lees verder
 
Awards voor Jan Goderis
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden