Bamboekarpetten

Dinsdag 27 oktober 2020

Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
Bamboekarpetten
Bamboekarpetten Bamboekarpetten

Enige tijd terug publiceerden we al over hennepkarpetten van Carpet Edition van de Italiaanse fabrikant Indikon. Na de Bamboo Shaded-collectie is het bedrijf gaan samenwerken met Emanuela Garbin en Michela Boglietti om de nieuwe kledenlijn Bamboo Design te creëren.

Net als Bamboo Shaded zijn Bamboo Design handgemaakte karpetten gemaakt van bamboe en katoen. Het lange verwerkingsproces bestaat uit een reeks complexe handmatige stappen: nadat het garen is voorbereid door middel van kaarden, spinnen en verven, wordt deze aan het frame vastgemaakt om een ​​polychroom tapijt te creëren dat rijk is aan ton-sur-ton tinten; later snijden ambachtslieden aan het oppervlak verschillende ontwerpen, geïnspireerd op de natuur.

Elke dessin van Bamboo Design herinnert aan een ongerept landschap, zoals:
- Ground: met warme kleuren en onregelmatige lijnen, dat doet denken aan de tarwevelden of dorre uitgestrekte aarde;
- Iceberg: met geometrische ontwerpen en grijstinten, geïnspireerd op gletsjers;
- Jungle: met een driedimensionale textuur als aderen van bladeren
- Seashell, met delicate halfronde gravures, dat doet denken aan lange stranden die door de golven worden geslagen.

De keuze van natuurlijke materialen in Bamboo Design heeft volgens Indikon niet alleen een lage impact op het milieu, maar de collectie respecteert oude tradities maar voldoet tegelijkertijd aan de behoeften van een moderne stijl.Links

www.carpetedition.com
www.indikon.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, meubel, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, kleed, karpet, indoor, outdoor, hennep, bamboo, bamboe, katoen, #carpetedition, #indikon

Gerelateerd nieuws
 
Salone Milaan weer later
lees verder
De rollen van een bank
Furnea is een ruim geassorteerde meubelwinkel die naast naast meubelen ook bedden, verlichting, accessoires en karpetten verkoopt, maar ook vloeren legt. Hoe kies je een goed assortiment.
lees verder
Cyberaanval Headlam
De Headlam Group Plc is helaas slachtoffer geworden van een cyberaanval. Hierbij werden bepaalde backofficesystemen in kantoren in het VK en Nederland getroffen. Inmiddels is uitgebreid onderzoek gaande om de oorzaak en impact hiervan te achterhalen.
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder
PPC Nieuwegein
In de zomer van 2021 verwacht de Plinten & Profielen Centrale (PPC) een zesde filiaal te openen in NIeuwegein.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden