Bamboekarpetten

Dinsdag 27 oktober 2020

Na karpetten van hennep heeft Indikon onder het label Carpet Edition nu een nieuwe lijn karpetten van bamboe en katoen gepresenteerd.
Bamboekarpetten
Bamboekarpetten Bamboekarpetten

Enige tijd terug publiceerden we al over hennepkarpetten van Carpet Edition van de Italiaanse fabrikant Indikon. Na de Bamboo Shaded-collectie is het bedrijf gaan samenwerken met Emanuela Garbin en Michela Boglietti om de nieuwe kledenlijn Bamboo Design te creëren.

Net als Bamboo Shaded zijn Bamboo Design handgemaakte karpetten gemaakt van bamboe en katoen. Het lange verwerkingsproces bestaat uit een reeks complexe handmatige stappen: nadat het garen is voorbereid door middel van kaarden, spinnen en verven, wordt deze aan het frame vastgemaakt om een ​​polychroom tapijt te creëren dat rijk is aan ton-sur-ton tinten; later snijden ambachtslieden aan het oppervlak verschillende ontwerpen, geïnspireerd op de natuur.

Elke dessin van Bamboo Design herinnert aan een ongerept landschap, zoals:
- Ground: met warme kleuren en onregelmatige lijnen, dat doet denken aan de tarwevelden of dorre uitgestrekte aarde;
- Iceberg: met geometrische ontwerpen en grijstinten, geïnspireerd op gletsjers;
- Jungle: met een driedimensionale textuur als aderen van bladeren
- Seashell, met delicate halfronde gravures, dat doet denken aan lange stranden die door de golven worden geslagen.

De keuze van natuurlijke materialen in Bamboo Design heeft volgens Indikon niet alleen een lage impact op het milieu, maar de collectie respecteert oude tradities maar voldoet tegelijkertijd aan de behoeften van een moderne stijl.Links

www.carpetedition.com
www.indikon.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, huisshow, beurs, show, tentoonstelling, event, evenement, meubel, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, kleed, karpet, indoor, outdoor, hennep, bamboo, bamboe, katoen, #carpetedition, #indikon

Gerelateerd nieuws
Balta wil af van tapijttegels
Het West-Vlaamse Balta, het grootste tapijtbedrijf van Europa, wil Modulyss, zijn Europese merk van tapijttegels, verkopen volgens de Belgische krant de Tijd. Balta, dat al enkele jaren in financieel zwaar weer zit, had daarover een bijna-akkoord met het Amerikaanse Mohawk.
lees verder
Toekomst van schone vloeren
Microban International zal gaan exposeren op de CFJ LIVE Virtual Flooring Expo op 1 juli 2021. De toonaangevende expert in antimicrobiŽle oplossingen zal zijn portfolio van ingebouwde antimicrobiŽle technologieŽn presenteren en demonstreren hoe deze worden gebruikt om schoon in de vloerwereld te herdefiniŽren
lees verder
Inschrijving NK stofferen open
Het Nationale Kampioenschap Woning- en Projectstofferen (NKWP) vind plaats op zondag 12 september 2021 plaats tijdens Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
Klaas Bakker start nieuw bedrijf
Klaas Bakker is in Genemuiden gestart met een nieuw bedrijf dat meubels en vloerkleden verkoopt via een winkel en een webshop.
lees verder
Forse uitbreiding schoonloopmatten
Emco heeft haar assortiment schoonloopzones fors uitgebreid, hetgeen onder andere ook meer ontwerpvrijheid mogelijk maakt met deze producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden