Chateau d'Ax failliet

Vrijdag 09 november 2018

Tien meubelwinkels van Chateau d'Ax zijn afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.
Chateau d'Ax failliet

De Chateau d'Ax-winkels vallen onder Italdax bv en waren vooral gevestigd op meubelboulevards. Het Italiaanse meubelmerk zat in Amsterdam, Leiderdorp, 's-Gravenhage, Rotterdam, Utrecht, Breda, Heerlen, Son en Breugel. Ook zat er een vestiging in Zoetermeer op de Noorderstraat 5 (tussen Brugman en de Keukenconcurrent, beide van DMG, De Mandemakers Groep) maar deze was niet apart ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tenslotte was er een vestiging in Harmelen, waarin het hoofdkantoor huisde.

In 2014 had het bedrijf nog zestien eigen winkels en een outletshop. Toenmalig directeur van Willem Hoefakker stelt zijn aandelen te hebben verkocht aan de gelijknamige Italiaanse meubelfabriek uit Lentate sul Seveso-Milano. Sinds mei van dit jaar was Riccardo Savoca de bestuurder van Italdax geworden.

Hoefakker is sinds begin dit jaar eigenaar van De Projectgroep in Woerden, vindt het erg voor de betrokkenen, en wil verder geen toelichting geven.

Riccardo Savoca was in 2012 al bestuurder geworden van de vestiging van Chateau d'Ax (o.h.o.d.n. Sofax Heerlen bv) in Bunde (bij Maastricht). Deze firma valt niet onder Italdax en is dus niet failliet verklaard. Beide vallen onder Sofax Holland Holding bv. Op hetzelfde adres in Bunde, Geulstraat 62, is overigens ook nog Sofax Zoetermeer bv gevestigd. Tevens zit op dit adres het administratiekantoor F. Reijnders-Zuliani. Uit telefonische navraag stelt dit bedrijf wel de administratie voor het bedrijf te hebben gedaan, maar dat dit al enkele jaren geleden is gestopt.

De curator is Willem van Nielen van Recoup Advocaten uit Utrecht.

 Links

www.chateau-dax.be
www.chateau-dax.it
www.chateau-dax.nl
www.recoup-advocaten.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, SacolaSolla, #chateaudax

Gerelateerd nieuws
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
Thea nieuw bij Fendi Outdoor
Fendi is een van de labels van de Italiaanse meubelfabrikant Luxury Living Group uit Forlž. Thea is een nieuwe telg in de Fendi Outdoor collectie.
lees verder
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden