Chateau d'Ax failliet

Vrijdag 09 november 2018

Tien meubelwinkels van Chateau d'Ax zijn afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.
Chateau d'Ax failliet

De Chateau d'Ax-winkels vallen onder Italdax bv en waren vooral gevestigd op meubelboulevards. Het Italiaanse meubelmerk zat in Amsterdam, Leiderdorp, 's-Gravenhage, Rotterdam, Utrecht, Breda, Heerlen, Son en Breugel. Ook zat er een vestiging in Zoetermeer op de Noorderstraat 5 (tussen Brugman en de Keukenconcurrent, beide van DMG, De Mandemakers Groep) maar deze was niet apart ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tenslotte was er een vestiging in Harmelen, waarin het hoofdkantoor huisde.

In 2014 had het bedrijf nog zestien eigen winkels en een outletshop. Toenmalig directeur van Willem Hoefakker stelt zijn aandelen te hebben verkocht aan de gelijknamige Italiaanse meubelfabriek uit Lentate sul Seveso-Milano. Sinds mei van dit jaar was Riccardo Savoca de bestuurder van Italdax geworden.

Hoefakker is sinds begin dit jaar eigenaar van De Projectgroep in Woerden, vindt het erg voor de betrokkenen, en wil verder geen toelichting geven.

Riccardo Savoca was in 2012 al bestuurder geworden van de vestiging van Chateau d'Ax (o.h.o.d.n. Sofax Heerlen bv) in Bunde (bij Maastricht). Deze firma valt niet onder Italdax en is dus niet failliet verklaard. Beide vallen onder Sofax Holland Holding bv. Op hetzelfde adres in Bunde, Geulstraat 62, is overigens ook nog Sofax Zoetermeer bv gevestigd. Tevens zit op dit adres het administratiekantoor F. Reijnders-Zuliani. Uit telefonische navraag stelt dit bedrijf wel de administratie voor het bedrijf te hebben gedaan, maar dat dit al enkele jaren geleden is gestopt.

De curator is Willem van Nielen van Recoup Advocaten uit Utrecht.

 Links

www.chateau-dax.be
www.chateau-dax.it
www.chateau-dax.nl
www.recoup-advocaten.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, SacolaSolla, #chateaudax

Gerelateerd nieuws
 
Kettler alsnog gered
lees verder
Verhuur meubels start
De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot opent 13 december een project voor circulaire woonruimte: Stek Oost. Het betreft 250 hergebruikte woonunits, bestemd voor jongeren (18-27 jaar) met een Ikea huurmeubelpakket voor twee jaar.
lees verder
Vossen licentiepartner Esprit
Vanaf 1 juli 2019 zal de Oostenrijkse fabrikant Vossen een collectie badmode van modebedrijf Esprit gaan voeren. Essenza Home blijft wel de bedmode doen.
lees verder
Matti Schmidt aan roer Aeris
Sinds 1 november heeft Matti Schmidt de bedrijfsvoering overgenomen van Aeris GmbH, fabrikant van projectmeubelen voor een actieve houding.
lees verder
Frommholz ook failliet
Afgelopen dinsdag heeft distributiebedrijf Walter Frommholz GmbH & Co. KG een aanvraag voor een faillissementsprocedure aangevraagd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden