Chateau d'Ax failliet

Vrijdag 09 november 2018

Tien meubelwinkels van Chateau d'Ax zijn afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland.
Chateau d'Ax failliet

De Chateau d'Ax-winkels vallen onder Italdax bv en waren vooral gevestigd op meubelboulevards. Het Italiaanse meubelmerk zat in Amsterdam, Leiderdorp, 's-Gravenhage, Rotterdam, Utrecht, Breda, Heerlen, Son en Breugel. Ook zat er een vestiging in Zoetermeer op de Noorderstraat 5 (tussen Brugman en de Keukenconcurrent, beide van DMG, De Mandemakers Groep) maar deze was niet apart ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Tenslotte was er een vestiging in Harmelen, waarin het hoofdkantoor huisde.

In 2014 had het bedrijf nog zestien eigen winkels en een outletshop. Toenmalig directeur van Willem Hoefakker stelt zijn aandelen te hebben verkocht aan de gelijknamige Italiaanse meubelfabriek uit Lentate sul Seveso-Milano. Sinds mei van dit jaar was Riccardo Savoca de bestuurder van Italdax geworden.

Hoefakker is sinds begin dit jaar eigenaar van De Projectgroep in Woerden, vindt het erg voor de betrokkenen, en wil verder geen toelichting geven.

Riccardo Savoca was in 2012 al bestuurder geworden van de vestiging van Chateau d'Ax (o.h.o.d.n. Sofax Heerlen bv) in Bunde (bij Maastricht). Deze firma valt niet onder Italdax en is dus niet failliet verklaard. Beide vallen onder Sofax Holland Holding bv. Op hetzelfde adres in Bunde, Geulstraat 62, is overigens ook nog Sofax Zoetermeer bv gevestigd. Tevens zit op dit adres het administratiekantoor F. Reijnders-Zuliani. Uit telefonische navraag stelt dit bedrijf wel de administratie voor het bedrijf te hebben gedaan, maar dat dit al enkele jaren geleden is gestopt.

De curator is Willem van Nielen van Recoup Advocaten uit Utrecht.

 Links

www.chateau-dax.be
www.chateau-dax.it
www.chateau-dax.nl
www.recoup-advocaten.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, project, meubel, meubels, meubilair, personalia, surseance, failliet, bankroet, insolventie, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, SacolaSolla, #chateaudax

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe ontwerpen van Moooi
lees verder
Atsma opent nieuwe Fidder Hästens Store
Het gaat ineens hard met de opening van nieuwe Hästens slaapwinkels. Namens Fidder Slapen uit Woerden opende auteur Barry Atsma een nieuwe 'store' in Rotterdam.
lees verder
Meubel+ en Parketblad naar Sanders
Vakbladen.com heeft de handdoek geworpen en haar titels Meubel+ en Parketblad overgedaan aan Sanders Media.
lees verder
 
Goethals naar Recor
lees verder
Dekbed-Discounter verhuurt banken
We kennen Dekbed-Discounter van beddengoed, matrassen en boxsprings, maar de webwinkel verhuurt nu ook banken. Hiermee sluit het bedrijf aan op te trend om niet meer te bezitten, maar te huren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden