Cane Webbing behang van NLXL

Dinsdag 26 november 2019

Cane webbing, ofwel vlechtwerk, is helemaal terug in het interieur. Dit was te zien op de vakbeurzen van dit voorjaar en vindt nu ook zijn weg naar behang, in de vorm van de Cane Webbing collectie van NLXL.
Cane Webbing behang van NLXL
Cane Webbing behang van NLXL Cane Webbing behang van NLXL

Het ontwerpproces van de nieuwe NLXL collectie begon in 2018. Toen Roderick Vos, één van de vaste designers van het bedrijf, de prototypes zag raakte hij geïnspireerd. Hij bedacht en schetste hierna het Angle Webbing dessin (foto 2). Claire & Roderick Vos ontwierpen en scanden drie decoratieve houten kozijnen met webbing (Square, Drop en Angle) en maakten er, in samenwerking met NLXL, tweedimensionaal behang van.

 

De collectie bestaat uit een modernistische kijk op webbing door Studio Roderick Vos, samen met een klassieke benadering door NLXL-oprichters Mr. & Mrs. Vintage (foto 3). Dit laatste kan worden gecombineerd met vier lambriseringen. De lambrisering wordt horizontaal bovenop de verticale strips van Cane Webbing-behang gemonteerd, net zoals het in echt hout zou worden geïnstalleerd. Dankzij scans met ultrahoge resolutie oogt het design ultrarealistisch.Links

www.nlxl.com
www.roderickvos.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, textiel, wonen, woning, woon, design, bekleding, stoffering, wand, wandbekleding, afwerking, muur, wandafwerking, woonkamer, behang, projectinrichting, project, kantoor, #nlxl, #roderickvos, #canewebbing. #mrandmsvintage

Gerelateerd nieuws
Experience center Interior Group
Keijsers Interiors en De Projectgroep openen een experience center op businesspark Papendorp aan de rand van Utrecht.
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder
Kuchschermen van glas
Nu de brandwerendheid van plexiglas ter discussie is gesteld is de vraag welke kuchschermen wel veilig zijn. Officecity heeft een antwoord.
lees verder
 
Natuzzi presenteert Deep
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden