Circulaire matras Revor

Woensdag 27 november 2019

De matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne brengt een 100% recyclebare matras op de markt.
Circulaire matras Revor

Revor was met deze circulaire matras al genomineerd bij de Balthazar award voor innovatie op de afgelopen Meubelbeurs Brussel. Alleen al in België worden per jaar meer dan 1 miljoen matrassen op het stort of in brandovens gegooid. Met dit 100% recyclebare concept wil Revor Group de afvalberg van oude matrassen inperken en zetten ze in op een duurzame manier van produceren.

Voor het ontwikkelen van de circulaire matras werkte Revor Group samen met bedrijven actief in de grondstof en recycling business. De volledige matras wordt opgebouwd met slechts twee grondstoffen: metaal en gerecycleerde PET-flessen. Op het einde van zijn levensduur kan de matras volledig gerecycleerd worden en kunnen de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe matras.
 
De matras is getest door bezoekers van de Meubelbeurs  Brussel en medewerkers van Revor Group. Op vlak van comfort was de algemene consensus dat de matras zeker evenwaardig is met een traditionele matras, zo meldt Jan Maes, eigenaar van de Revor Group. Alleen de prijs is nog een punt aandacht, er wordt gewerkt om de matras aantrekkelijke geprijsd te krijgen.

Afgelopen jaar claimden ook DBC (Mline)en Auping aan een volledig circulair matras te hebben ontwikkeld.Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com
www.meubelbeurs.be
www.mlineworldwide.com
www.revor.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #mbb, #auping, #dsmniaga, #mline, #dbc, #meubelbeurs, #revor

Gerelateerd nieuws
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden