Circulaire matras Revor

Woensdag 27 november 2019

De matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne brengt een 100% recyclebare matras op de markt.
Circulaire matras Revor

Revor was met deze circulaire matras al genomineerd bij de Balthazar award voor innovatie op de afgelopen Meubelbeurs Brussel. Alleen al in België worden per jaar meer dan 1 miljoen matrassen op het stort of in brandovens gegooid. Met dit 100% recyclebare concept wil Revor Group de afvalberg van oude matrassen inperken en zetten ze in op een duurzame manier van produceren.

Voor het ontwikkelen van de circulaire matras werkte Revor Group samen met bedrijven actief in de grondstof en recycling business. De volledige matras wordt opgebouwd met slechts twee grondstoffen: metaal en gerecycleerde PET-flessen. Op het einde van zijn levensduur kan de matras volledig gerecycleerd worden en kunnen de grondstoffen worden hergebruikt voor het maken van een nieuwe matras.
 
De matras is getest door bezoekers van de Meubelbeurs  Brussel en medewerkers van Revor Group. Op vlak van comfort was de algemene consensus dat de matras zeker evenwaardig is met een traditionele matras, zo meldt Jan Maes, eigenaar van de Revor Group. Alleen de prijs is nog een punt aandacht, er wordt gewerkt om de matras aantrekkelijke geprijsd te krijgen.

Afgelopen jaar claimden ook DBC (Mline)en Auping aan een volledig circulair matras te hebben ontwikkeld.Links

www.auping.nl
www.dsm-niaga.com
www.meubelbeurs.be
www.mlineworldwide.com
www.revor.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #mbb, #auping, #dsmniaga, #mline, #dbc, #meubelbeurs, #revor

Gerelateerd nieuws
Merkintroductie J. Marshall by Vispring
In het voorjaar werd het Canadese Marshall Bedding, net als Vispring, onderdeel van de Flex Group. Ter nagedachtenis van de 120e verjaardag van de uitvinding van de pocketveren matras door de Britse ingenieur James Marshall in Canada, lanceert de Flex Group het nieuwe merk J. Marshall by Vispring.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
Hoge kwaliteit in Pure hallen op IMM
Van 13 - 19 januari wordt vakbeurs IMM 2020 gehouden in Keulen. Trends spelen een belangrijke rol en de Pure wereld wordt verder uitgebreid met outdoor- en badkamerproducten.
lees verder
 
Nieuwe collecties van Mintjens
lees verder
 
Interieurjournaal veilig
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden