Benelux nieuwkomers op Domotex

Dinsdag 12 november 2019

Voor we het weten is het weer zover. Van 10 - 13 januari vindt het belangrijkste vloerevenement van jaar plaats: Domotex. Tijdens een persconferentie in de Van Nelle fabriek in Rotterdam kwam nieuws over de beurs aan bod.
Benelux nieuwkomers op Domotex

Domotex directeur Sonja Wedell-Castellano (zie foto) van organisator Deutsche Messe staat sinds ruim een jaar aan het roer van de beurs. In dat jaar heeft zij al enkele veranderingen aangebracht.

 

Zo vult de Framing Trends-showcase nu de hele hal 8. De exposanten die vorige jaren hun hal deelden met Framing Trends zijn op eigen verzoek terugverhuisd naar de hallen van hun respectievelijke productgroepen. Daarnaast is Treffpunkt Handwerk vernieuwd, al heeft Wedell-Castellano ervoor gekozen om de lezingen nog steeds in het Duits te houden omdat de meeste vloerenleggers die Domotex bezoeken Duitstalig zijn.

 

Inmiddels is bijna 100.000 vierkante meter van de Hannover Messe gevuld. 88 Procent hiervan is afkomstig van buiten Duitsland. De grootste groei uit zich in elastische vloeren (zoals PVC). Tijdens de persmeeting vertelde de Belux-vertegenwoordiging van de Deutsche Messe Mattias Dreher van Global Fairs dat op de komende editie van Domotex tot dusver 64 Belgische exposanten aanwezig zijn, waaronder bekende namen als Devomat en de IVC Group. Zij zijn vooral in hal 6 en hal 11 te vinden. Van Unilin is alleen de technische tak aanwezig.

 

Victor Koppelaar is namens Hannover Consultancy verantwoordelijk voor de Nederlandse standhouders. Dit zijn er minstens 40, iets meer dan in 2018. Enkele nieuwe namen zijn DSM-Niaga, Exclusive Plint (Exclusive Decor/PF Group), I4F (kliksystemen) en Hardick (transportbanden). In met name hal 11 en hal 13 zijn de lage landen goed vertegenwoordigd.

 

Op de persmeeting toonden ook een aantal bedrijven al iets van hun (product)nieuws. Hierover meer in een volgend bericht.Links

www.domotex.de
www.devomat.be
www.dsm-niaga.com
www.exclusivedecor.nl
www.hannover-beurs.nl
www.hardick.nl
www.i4f.com
www.ivcgroup.com
www.messe.be
www.messe.de
www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, outdoor, wellness, health, #domotex, #deutschemesse, #atmysphere, #niaga, #exclusiveplint, #devomat, #dsmniaga, #exclusivedecor, #hannoverbeurs, #hardick, #i4f, #ivcgroup, #messe, #unilin

Gerelateerd nieuws
 
Extra groen bij Ntgrate
lees verder
PPC opent in Groningen
Het nieuwe vijfde filiaal in Groningen van grossier Plinten & Profielen Centrale (PPC) uit Wijk bij Duurstede is sinds vrijdag open.
lees verder
 
Meer cash & carry Mars & More
lees verder
Toonen Ridder
André Toonen van Cunera liet via Facebook vanavond weten koninklijk te zijn onderscheiden als Ridder in de orde van Oranje Nassau.
lees verder
Nieuwe Vice President Aspecta
Lvt-fabrikant Aspecta Flooring uit Oud Gastel heeft een nieuwe commerciële man aangenomen afkomstig van de Portugese Amorim Group.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden