Bedding dempt omzetdaling Recticel

Donderdag 30 april 2020

De beddendivisie van Recticel, sinds najaar 2018 weer terug in DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein, doet het goed en dempt de omzetdaling van het schuimconcern in Q1.
Bedding dempt omzetdaling Recticel

De polyurethaanschuimspecialist Recticel (foto; website) meldt een omzetdaling van 6,2% in het eerste kwartaal vanwege de coronacrisis. Maar bij de matrassen groeide de omzet nog licht, ondanks de sluiting van veel verkooppunten sinds midden maart. Vooral de merkmatrassen van onder meer Lattoflex, Beka en Swissflex stegen qua omzet zelfs flink (+7,3%), zo meldde De Tijd, hoewel de private-labelmatrassen -9,7% die mooie cijfers wel weer een stuk naar beneden haalden.

De netto financiële schuld van het bedrijf bedraag € 246,9 miljoen, maar Recticel gaat zijn afdelingen soepelschuim en automotive voor € 210 miljoen verkopen, waarmee het bedrijf bijna schuldenvrij is. Daarnaast zou het management vanaf 1 april hebben ingestemd met een loonsvermindering, maar onduidelijk is hoe groot dit offer is. Door de goede financiële positie verwacht ceo Olivier Chapelle de crisis te doorstaan.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex

Gerelateerd nieuws
Online ontwikkelingen slapen
In korte tijd verschenen van Markdata.nl twee onderzoeken over de online ontwikkelingen met betrekking tot de slaapbranche. Volgens het onderzoeksbureau behalen slaapspeciaalzaken 5,1% van de omzet online, en werd in april 81% meer online gezocht naar slaapproducten.
lees verder
 
Daling woonretail april
lees verder
Cevilit weer verkrijgbaar
Het merk Cevilit en de belangrijkste kwaliteiten uit de Cevilit collectie zijn terug op de markt. Leverancier van het Cevilit-pakket wordt Smellink uit Delden.
lees verder
Opschorting voor Recor
Recor zit in grote problemen. Vorige week maandag is er door de Rechtbank in Antwerpen opschorting verleend aan de Limburgse meubelfabrikant uit Hasselt.
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden