1 miljoen nieuwe online kopers

Woensdag 23 juni 2021

In het eerste kwartaal van 2021 zijn er 1 miljoen nieuwe online kopers bijgekomen, daarnaast is het gemiddeld besteed bedrag per online koper sterk gestegen.
1 miljoen nieuwe online kopers

Dit blijkt uit onderzoek van GfK, in opdracht van Thuiswinkel.org en Retail Insiders, in samenwerking met PostNL, Betaalvereniging Nederland en Currence.

 

Er zijn in de periode 91,6 miljoen online aankopen gedaan, een stijging van 31% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Samen waren deze aankopen goed voor € 7,7 miljard.

 

Als men kijkt naar de online bestedingen aan producten, dan zien we dat het aandeel van de e-commercebranche in de totale detailhandelsector op ruim 22% ligt. Dat is het hoogste percentage ooit gemeten, want normaal schommelde dat rond de 10% procent, vertelt Marlene ten Ham, directeur Thuiswinkel.org op Emerce.

 

De groei van 34% bij Nederlandse webwinkels is beduidend hoger dan bij internationale webwinkels (+10%). Dat komt natuurlijk grotendeels doordat niet-essentiele winkels noodgedongen dicht waren.

 

Uit het onderzoek blijkt ook dat meer consumenten dan vorig jaar hun online bestedingen over de grens doen. Maar het is wel opvallend dat ze in totaal minder uitgeven. Nederlanders kopen dus iets minder over de grenzen heen. Vorig jaar ging het om € 681 miljoen, dit jaar om € 635 miljoen.

 

Het aandeel van Ideal als betaalwijze voor online aankopen binnen Nederland is ook dit kwartaal weer blijvend hoog: voor 69% van de online aankopen en 60% van de online bestedingen is Ideal gebruikt. Hierbij neemt creditcard en machtiging als betaalwijze af. Ook bij de cross-border aankopen is Ideal het meest gebruikte betaalmiddel, met een aandeel van 50% van het aantal aankopen.Links

www.thuiswinkel.org
www.retailinsiders.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, economie, online, verkoop, winkel, winkelen, retail, shop, shoppen, internet, cijfers, lockdown, #thuiswinkel, #retailinsiders

Gerelateerd nieuws
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder
Vacatures bij Kobe
[sponsored artikel] - De internationaal opererende Interieurstoffengroothandel Kobefab, bekend van wandbekledinglabels Kobe, Essente en Koroseal, heeft twee vacatures openstaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden