Recticel start verkoop Bedding

Donderdag 24 juni 2021

Recticel heeft het startschot gegeven voor de verkoop van zijn matrassenafdeling aldus het dagblad de Tijd.
Recticel start verkoop Bedding

Recticel liet eind vorig jaar weten dat het van plan was zijn matrassenafdeling (Bedding) af te stoten. 'De desinvestering zal het segment de kans bieden om onder het zeggenschap van een toegewijde aandeelhouder zijn volledige potentieel waar te maken,' stelde de Vlaamse groep. Ze wil voortaan focussen op twee activiteiten: isolatiematerialen voor de bouwindustrie - het kroonjuweel van de groep en een groeiende markt - en technische schuimen voor auto’s, akoestische isolatie en Spacex-raketten.

 

Het verkoopproces is nu ook daadwerkelijk gestart, vernam De Tijd van meerdere bronnen. De zakenbank JP Morgan begeleidt Recticel daarin.

 

Vorig jaar boekte de afdeling een omzet van € 242 miljoen (-0,2%) en een brutobedrijfswinst (ebitda) van € 17,1 miljoen (+7%). De marges in de sector staan al jaren onder druk door de opkomst van onlinespelers, die eenvoudige en goedkope matrassen verkopen. In november raamde het beurshuis KBC Securities de waarde van de afdeling op zes keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst, op basis van de cijfers over 2020 dus ongeveer € 100 à 110 miljoen.

 

Het is intussen windstil rond het overnamebod van Greiner op Recticel. Ter herinnering: de Oostenrijkse groep kocht het belang van 27% van de holding Bois Sauvage in Recticel voor € 13,50 per aandeel en lanceerde een bod op de resterende stukken aan dezelfde prijs. Recticel vindt het bod veel te laag - te meer omdat het optimistischer is over de resultaten voor 2021 - en ging in het verweer. Een ontmoeting tussen beide partijen eind mei bracht geen zoden aan de dijk zo stelt de Tijd.

 

Recticel Bedding is een belangrijke Europese fabrikant en distributeur van matrassen, lattenbodems, bedbodems en afgewerkte bedden. Het produceert zowel merkproducten (zoals Lattoflex en Swissflex) als merkloze producten en verkoopt ze voornamelijk in België, Duitsland, Nederland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, overname, te koop, technisch schuim, isolatieschuim, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Najaarssfeer bij Vandyck
De Vandyck herfst/winter bed- badcollectie 2021 hult slaapkamers in warme tinten en rijke dessins met elegante botanische thema's en grafische fijngetekende pentekeningen.
lees verder
 
Salone moet Super worden
lees verder
Samenwerking Garant en ABK
Een strategische alliantie voor de beddenspeciaalzaak in Duitsland: de Garant Groep en ABK gaan intensief samenwerken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden