Recticel start verkoop Bedding

Donderdag 24 juni 2021

Recticel heeft het startschot gegeven voor de verkoop van zijn matrassenafdeling aldus het dagblad de Tijd.
Recticel start verkoop Bedding

Recticel liet eind vorig jaar weten dat het van plan was zijn matrassenafdeling (Bedding) af te stoten. 'De desinvestering zal het segment de kans bieden om onder het zeggenschap van een toegewijde aandeelhouder zijn volledige potentieel waar te maken,' stelde de Vlaamse groep. Ze wil voortaan focussen op twee activiteiten: isolatiematerialen voor de bouwindustrie - het kroonjuweel van de groep en een groeiende markt - en technische schuimen voor auto’s, akoestische isolatie en Spacex-raketten.

 

Het verkoopproces is nu ook daadwerkelijk gestart, vernam De Tijd van meerdere bronnen. De zakenbank JP Morgan begeleidt Recticel daarin.

 

Vorig jaar boekte de afdeling een omzet van € 242 miljoen (-0,2%) en een brutobedrijfswinst (ebitda) van € 17,1 miljoen (+7%). De marges in de sector staan al jaren onder druk door de opkomst van onlinespelers, die eenvoudige en goedkope matrassen verkopen. In november raamde het beurshuis KBC Securities de waarde van de afdeling op zes keer de jaarlijkse brutobedrijfswinst, op basis van de cijfers over 2020 dus ongeveer € 100 à 110 miljoen.

 

Het is intussen windstil rond het overnamebod van Greiner op Recticel. Ter herinnering: de Oostenrijkse groep kocht het belang van 27% van de holding Bois Sauvage in Recticel voor € 13,50 per aandeel en lanceerde een bod op de resterende stukken aan dezelfde prijs. Recticel vindt het bod veel te laag - te meer omdat het optimistischer is over de resultaten voor 2021 - en ging in het verweer. Een ontmoeting tussen beide partijen eind mei bracht geen zoden aan de dijk zo stelt de Tijd.

 

Recticel Bedding is een belangrijke Europese fabrikant en distributeur van matrassen, lattenbodems, bedbodems en afgewerkte bedden. Het produceert zowel merkproducten (zoals Lattoflex en Swissflex) als merkloze producten en verkoopt ze voornamelijk in België, Duitsland, Nederland, Polen, Oostenrijk en Zwitserland.Links

www.beka.be
www.dewoonindustrie.nl
www.lattoflex.nl
www.recticel.be
www.recticel.com
www.swissflex.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, bed, matras, schuim, boxspring, meubel, slaap, slapen, nacht, decoratie, overname, te koop, technisch schuim, isolatieschuim, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #recticel, #recticelbedding, #beka, #lattoflex, #swissflex

Gerelateerd nieuws
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
Geen doorstart voor Homestock
Homestock, met zes filialen en een webshop werd eind juni failliet verklaard. Er was direct belangstelling voor een doorstart, maar dit is niet gelukt.
lees verder
Pensioen voor Michael Stiehl
Managing partner bij Rauch Michael Stiehl gaat met pensioen. 31 augustus is zijn laatste dag. Stiehl werkte bijna 23 jaar als algemeen directeur bij het bedrijf.
lees verder
Lagere winst Beter Bed
Beter Bed Holding heeft net de resultaten voor het 1e halfjaar 2022 bekend gemaakt, waarbij er een lagere winst gerealiseerd werd bij een hogere omzet.
lees verder
Incoda 2022 komt eraan!
De Incoda wordt georganiseerd van 11-13 september. Dit jaar wordt het een feestelijke editie met een uitgebreid programma, waaronder Incodaís eerste festival.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden