Smart home in helft huishoudens

Woensdag 23 juni 2021

In totaal hebben Nederlandse huishoudens voor 2,9 miljard aan smart home producten thuis staan. De markt groeide het afgelopen jaar met ruim 400 miljoen (+18%). Dit blijkt uit de vijfde editie van de Smart Home Monitor.
Smart home in helft huishoudens

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek, waaronder de vijfde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek naar de status van domotica in Nederland onder ruim 5.200 Nederlanders. Het bezit van smart home producten blijft groeien. Momenteel heeft 50% van de Nederlandse huishoudens één of meerdere smart home producten in huis. In 2020 had 42% een slim product in huis en in 2018 was dit 36%. De meeste huishoudens bezitten producten in het segment verlichting en schakelaars of hebben een slimme speaker.

 

17% Van de Nederlandse huishoudens (1,4 miljoen) heeft slim licht. Gemiddeld besteedt men € 223 aan deze verlichting. Dit is een stijging van 4% ten opzichte van 2018. Gemak en comfort (57%) zijn de belangrijkste drijfveren om slimme verlichting aan te schaffen. Veel consumenten kopen deze producten ook om een prettige sfeer in huis te creëren (39%) en om kosten te besparen (33%).

 

Gemiddeld besteden consumenten € 223 aan slimme verlichting. In totaal staat er voor € 300 miljoen aan slimme verlichting in Nederlandse huishoudens. Met een marktaandeel van 47% is Philips Hue (Signify) de onbetwiste marktleider op het gebied van slimme verlichting. Hiermee staat Philips ver boven haar voornaamste concurrenten Ikea (17%) en KlikAanKlikUit (8%).

 

Ruim een tiende (12%) van de consumenten geeft aan binnen een jaar slimme verlichting te gaan kopen. Naast gemak en comfort (34%) en kostenbesparing (31%) geeft ook een kwart (25%) het vervangen van oude producten als reden voor aanschaf. Drempels zijn de prijs (39%), dat het huidige product nog voldoet (34%) en te weinig toegevoegde waarde (25%).Links

www.ikea.com
www.klikaanklikuit.nl
www.multiscope.nl
www.signify.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app

Gerelateerd nieuws
Cyberveiligheid moet omhoog
Inretail inventariseerde onder aangesloten winkels de status van de cyberveiligheid en roept op om hierin te investeren.
lees verder
Unieke interieurstukken verzameld
Interieurontwerpbureau Equilibre Interiors stelt sinds kort haar entrepot in Amsterdam Noord onder de noemer Equilibre Heritage open voor liefhebbers van vintage meubels en objecten.
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder
Vacatures bij Kobe
[sponsored artikel] - De internationaal opererende Interieurstoffengroothandel Kobefab, bekend van wandbekledinglabels Kobe, Essente en Koroseal, heeft twee vacatures openstaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden