Karpetten met een verhaal

Dinsdag 22 juni 2021

De Grass-karpettencollectie van Jan Kath heeft zijn oorsprong in de landelijke gebieden van Turkije.
Karpetten met een verhaal
Karpetten met een verhaal Karpetten met een verhaal

Tapijten vertellen verhalen, hun patronen en ontwerpen weerspiegelen vaak de levensstijlen van de mensen die erop leven. De Grass-collectie van Jan Kath heeft als oorsprong de landelijke gebieden van Turkije.

 

Tot op de dag van vandaag zorgen de - voornamelijk vrouwelijke - wevers daar voor de dieren op hun boerderij en bewerken ze de velden gedurende de dag, en weven ze 's avonds tapijten met koeien, bomen en eenvoudige stallen. Ze hebben hiervoor geen vooraf gedefinieerd ontwerpsjabloon nodig, maar volgen hun intuïtie en vertrouwen op hun vakmanschap.

 

De uitgestrekte graslanden vormen de achtergrond voor deze ontwerpen en vormen de inspiratie voor deze nieuwe Jan Kath-collectie. Bij Grass werd het groen gestileerd en daaruit ontwikkelde zich een eigentijds, ritmisch patroon. Dit ontwerp harmoniseert perfect met een moderne leefomgeving en brengt tegelijkertijd het levendige en ongerepte karakter van de natuur over, dat de bewuste combinatie van wol en zijde fysiek voelbaar maakt.

 

Jan Kath koppelt traditionele ambachten met modern, bijna minimalistisch design. Het geheim van de esthetische verfijning van de tapijten ligt in de helderheid van het ontwerp en het handig gebruikmaken van traditionele know-how.Links

www.jan-kath.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, vloerbedekking, vloer, tapijt, karpet, oosters tapijt, pers, perzen, ziegler, kelim, kleed, wol, handgemaakt, weven, patronen, vakmanschap, traditioneel, minimalistisch, #grass, #jankath

Gerelateerd nieuws
 
De R van buitenmat
lees verder
 
Joka neemt Viehoff over
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Nieuwe zelfklevende ondervloeren
Estillon breidt de Floorfixx collectie uit met een innovatieve nieuwe zelfklevende ondervloer: Floorfixx optimum.
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden