Woonwinkels moeten weer open !

Maandag 22 februari 2021

Centrummanagers, ondernemers- en binnenstadverenigingen roepen massaal op om 3 maart de deuren te heropenen, omdat de situatie voor de winkels niet meer houdbaar is. Dit blijkt mede uit de dramatische omzetcijfers van januari.
Woonwinkels moeten weer open !

Vertegenwoordigers uit 75 dorpen en steden ondertekenden een gezamenlijke brief die naar alle politiek partijen is gestuurd. De initiatiefnemers willen zo snel terug naar de situatie van vóór 15 december toen de lockdown inging. 'De huidige mogelijkheden om te kunnen ondernemen zijn volstrekt onvoldoende.'

 

'Onze winkeliers, kappers, horecaondernemers en cultuursector zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Hiervoor liggen per sector slimme plannen en maatregelen klaar. Plannen die bewezen effectief zijn, het mogelijk maken weer op een verantwoorde manier gastvrij te zijn en bijdragen aan het weer versterken van onze binnensteden,' schrijft algemeen directeur van Inretail, Jan Meerman, mede namens Lokaal Retailbelang, Centrum Management Academy, Collectief Corona, de branches aangesloten bij de Nationale Winkelraad en ondernemersvertegenwoordigers uit 75 verschillende plaatsen.

 

Ook de burgemeesters van alle steden ontvangen een brief, waarin ze dringend worden opgeroepen de actie te ondersteunen door via onder meer de veiligheidsregio’s het kabinet te bewegen om ondernemers toe te staan de deuren vanaf woensdag 3 maart weer te openen.

 

Inretail constateert dat de situatie in de retail non-food bij mode-, schoenen-, sport- en ook woonwinkels dramatisch verslechtert. Kaalslag van de winkelstraten dreigt. Bij bijna driekwart van de gesloten winkels kelderde de omzet in januari zestig tot honderd procent blijkt uit onderzoek met 1.300 deelnemers. Van de ondernemers is 72% heel erg bezorgd over het voortbestaan van de zaak, waar dit half januari 63% was. Het aantal ondernemers met liquiditeitsproblemen stijgt naar 56%. 'De winkels moeten zo snel mogelijk heropenen om het tij te kunnen keren,' concludeert Inretail. De lente komt er aan. Consumenten willen nieuwe dingen kopen en helpen zo de problemen bij winkeliers oplossen maar het kabinet houdt dit tegen. Terwijl de winkels coronaproof open kunnen zijn. Nederland is er aan toe.'Links

www.centrummanagementacademy.nl
www.inretail.nl
www.lokaalretailbelang.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, retaildebat, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, lockdown, click&collect, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, koninklijk, #inretail, #clickcollect, #clickencollect, #kiesretail, #winkelsopen, #lokaalretailbelang, #centrummanagement, #centrummanagementacademy

Gerelateerd nieuws
Edelstenen op de bank
Moooi breidt zijn collectie The Extra O uit met een nieuwe serie kussens van Claire Vos. Om de kussens te maken is volgens het bedrijf een revolutionaire printtechnologie gebruikt.
lees verder
Nieuw directrice Gerflor
Vinylvloerenfabrikant Gerflor heeft een nieuwe managing director Benelux, waar Nay Tawile afscheid heeft genomen.
lees verder
Orderchamp groeit naar 25.000 retailers
Anderhalf jaar na oprichting heeft de 25.000ste retailer zich al aangesloten bij digitaal inkoopplatform Orderchamp, dat ook al meer dan 1.200 Europese merken telt! En de Digital Fair Spring loopt!
lees verder
 
Gerard Castelijn overleden
lees verder
 
Apple HomeKit voor raambekleding
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden