Vloeibare vormen

Maandag 19 juli 2021

Claire Vos ontwierp namens Studio Roderick Vos een nieuwe collectie karpetten voor Moooi Carpets. Zie wat er gebeurt als je de veelzijdige vormen en kleuren van de natuur decontextualiseert, verandert en vloeibaar maakt tot nieuwe patronen.
Vloeibare vormen
Vloeibare vormen Vloeibare vormen

Stel je een tapijtcollectie voor, geïnspireerd op objecten uit de natuur, waarbij elk individueel dessin een ander mineraal, organisme of dier belicht, zoals de mergelsteen (Marl Stone foto 1 en 2), de tulpen (Tulip Flower) of een Ara vogel (Ara Bird). In deze serie wordt de natuur volgens Claire Vos vloeibaar en wordt de vorm van elk tapijt bepaald door het patroon van de oorspronkelijke inspiratie. Met de serie Liquid Layers creëerde Vos een ontwerptechniek waar de mogelijkheden oneindig zijn, wat resulteert in een unieke benadering van patroonontwerp.

 

De collectie van Moooi bestaat uit drie vormen, rond, organisch (foto 3) en rechthoekig. De totale collectie is verkrijgbaar in laagpolig polyamide, soft yarn polyamide en wol. Elk ontwerp kan in twee verschillende maten worden geproduceerd, rond (250 cm/350 cm) organisch (185 X 300 cm/247 X 400 cm) en rechthoekig (200 X 300 cm/300 X 400 cm).Links

www.moooicarpets.com
www.roderickvos.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, residentieel, project, design, vloer, tapijt, karpet, polyamide, wol, #moooi, #studioroderickvos, #clairevos

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Coretec weer op TV
lees verder
Incoda succesvol verlopen
De Incoda in Gorinchem was een zeer geanimeerde beurs met een prima uitstraling. Dat maakt het tot een succes, al is het aantal bezoekers een stukje lager geweest dan de beurs voor de pandemie.
lees verder
Zo mooi is tapijt
De tapijtleveranciers die aangesloten zijn bij Modint hebben een nieuwe website gelanceerd om het mooie van tapijt te laten zien aan de consument.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden