VidaXL wil ook offline

Vrijdag 28 juni 2019

Het online warenhuis in huis en tuin, VidaXL, wil overal kunnen verkopen. Naast het werken met dropshippers wil het bedrijf daarom offline winkels faciliteren.
VidaXL wil ook offline

Tijdens het event E-Commerce Live, in de Beurs van Berlage, vertelde directeur Kijo Oudshoorn over de plannen voor de toekomst. VidaXL, dat dit jaar een totale omzet van € 360 miljoen verwacht, richt zich hierbij duidelijk op offline verkoop. Niet via eigen winkels, maar die van verkooppartners.

 

Het bedrijf verkoopt zijn producten tot dusver op eigen websites en op marktplaatsen als bol.com. Ook werd twee jaar geleden een dropshippingprogramma geïntroduceerd. De producten van VidaXL worden online verkocht, door winkeliers als Praxis. Dit is voor de dropshippers een makkelijke manier om het assortiment uit te breiden, terwijl de voorraad bij VidaXL in Venlo blijft. Dit bleek een groot succes. Er zijn nu ongeveer 400 dropshippers, die in het eerste half jaar van dit jaar € 39 miljoen bruto-omzet genereerden.

 

Om echt overal te kunnen verkopen wil VidaXL nu ook offline aanwezig zijn. Oudshoorn sprak op E-Commerce Live over de mogelijkheid van een showroom waarin enkele producten te zien zijn, die de klant kan bestellen. Via een zuil kan het bedrijf dan mogelijk andere vormen en kleuren tonen. Het bedrijf wil dus geen hele eigen winkel vullen. Links

www.vidaxl.nl

Tags

meubel, interieurdecoratie, wonen, interieur, online, offline, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, tuin, tuinmeubelen, e-business, webwinkel, webshop

Gerelateerd nieuws
Make-over toonzaal Dez
De bedrijfstoonzaal van De Eiken Zetel (Dez) in Eeklo krijgt een grote make-over. Een oppervlakte van 560 vierkante meter is volledig gestript en krijgt een volledig nieuwe invulling.
lees verder
 
Meer cash & carry Mars & More
lees verder
Rondhangen met Ethimo
De loungecollectie Allaperto is voortgekomen uit een samenwerking tussen Ethimo en Matteo Thun en Antonio Rodriguez. De collectie is nu beschikbaar in twee nieuwe varianten,Veranda en Nautic. Ook krijgt de collectie er een hangfauteuil bij.
lees verder
Obscure blokken in ETC
Vorige week is er een nieuwe exposant in het ETC Design Center Europe in Culemborg neergestreken. Een mysterieus merk met een prachtige presentatie.
lees verder
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden