VidaXL wil ook offline

Vrijdag 28 juni 2019

Het online warenhuis in huis en tuin, VidaXL, wil overal kunnen verkopen. Naast het werken met dropshippers wil het bedrijf daarom offline winkels faciliteren.
VidaXL wil ook offline

Tijdens het event E-Commerce Live, in de Beurs van Berlage, vertelde directeur Kijo Oudshoorn over de plannen voor de toekomst. VidaXL, dat dit jaar een totale omzet van € 360 miljoen verwacht, richt zich hierbij duidelijk op offline verkoop. Niet via eigen winkels, maar die van verkooppartners.

 

Het bedrijf verkoopt zijn producten tot dusver op eigen websites en op marktplaatsen als bol.com. Ook werd twee jaar geleden een dropshippingprogramma geïntroduceerd. De producten van VidaXL worden online verkocht, door winkeliers als Praxis. Dit is voor de dropshippers een makkelijke manier om het assortiment uit te breiden, terwijl de voorraad bij VidaXL in Venlo blijft. Dit bleek een groot succes. Er zijn nu ongeveer 400 dropshippers, die in het eerste half jaar van dit jaar € 39 miljoen bruto-omzet genereerden.

 

Om echt overal te kunnen verkopen wil VidaXL nu ook offline aanwezig zijn. Oudshoorn sprak op E-Commerce Live over de mogelijkheid van een showroom waarin enkele producten te zien zijn, die de klant kan bestellen. Via een zuil kan het bedrijf dan mogelijk andere vormen en kleuren tonen. Het bedrijf wil dus geen hele eigen winkel vullen. Links

www.vidaxl.nl

Tags

meubel, interieurdecoratie, wonen, interieur, online, offline, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, tuin, tuinmeubelen, e-business, webwinkel, webshop

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
 
Chrysalide Chair door Tjep
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
 
Leasen bij Leen
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden