VidaXL wil ook offline

Vrijdag 28 juni 2019

Het online warenhuis in huis en tuin, VidaXL, wil overal kunnen verkopen. Naast het werken met dropshippers wil het bedrijf daarom offline winkels faciliteren.
VidaXL wil ook offline

Tijdens het event E-Commerce Live, in de Beurs van Berlage, vertelde directeur Kijo Oudshoorn over de plannen voor de toekomst. VidaXL, dat dit jaar een totale omzet van € 360 miljoen verwacht, richt zich hierbij duidelijk op offline verkoop. Niet via eigen winkels, maar die van verkooppartners.

 

Het bedrijf verkoopt zijn producten tot dusver op eigen websites en op marktplaatsen als bol.com. Ook werd twee jaar geleden een dropshippingprogramma geïntroduceerd. De producten van VidaXL worden online verkocht, door winkeliers als Praxis. Dit is voor de dropshippers een makkelijke manier om het assortiment uit te breiden, terwijl de voorraad bij VidaXL in Venlo blijft. Dit bleek een groot succes. Er zijn nu ongeveer 400 dropshippers, die in het eerste half jaar van dit jaar € 39 miljoen bruto-omzet genereerden.

 

Om echt overal te kunnen verkopen wil VidaXL nu ook offline aanwezig zijn. Oudshoorn sprak op E-Commerce Live over de mogelijkheid van een showroom waarin enkele producten te zien zijn, die de klant kan bestellen. Via een zuil kan het bedrijf dan mogelijk andere vormen en kleuren tonen. Het bedrijf wil dus geen hele eigen winkel vullen. Links

www.vidaxl.nl

Tags

meubel, interieurdecoratie, wonen, interieur, online, offline, woonbranche, e-commerce, woonwinkel, interieurwinkel, tuin, tuinmeubelen, e-business, webwinkel, webshop

Gerelateerd nieuws
Das Haus 2020 haalt buitenleven binnen
Het jonge Spaanse ontwerpteam Mut is in 2020 verantwoordelijk voor de negende editie van Das Haus, dat op Imm Cologne te zien is.
lees verder
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Piure neemt Bub over
De Duitse meubelfabrikant Piure uit München heeft collega Leo Bub Möbelwerke uit Poppenhausen overgenomen.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden