Ikea zet in op stadwinkels en online

Zaterdag 29 juni 2019

Ikea maakte tijdens de Democratic Design Days in het Zweedse Älmhult bekend wat we het komende jaar van het bedrijf kunnen verwachten. In ieder geval géén grote nieuwe vestigingen, maar wel stadswinkels en een sterke focus op online verkoop.
Ikea zet in op stadwinkels en online

Eens per jaar organiseert Ikea een event in het stadje Älmhult, waar Ikea-oprichter Ingvar Kamprad in 1953 begon. Tijdens deze Democratic Design Days kwamen 250 journalisten uit 30 landen samen, om te horen wat de retailreus van plan is. Als het gaat om de nieuwste collecties, maar ook om de algemene koers van het bedrijf.

 

Tijden veranderen, het aantal bezoekers aan de grote woonwinkels groeit niet meer, maar de online verkoop des te meer. Iris Midavaine van Ikea Nederland vertelde hierover in het AD. Volgens haar draaide Ikea in Nederland vorig jaar een omzet van € 1,2 miljard. Dat was een groei van 2,8%, die zij volledig toeschrijft aan de online verkoop. Ikea zet daarom volop in op e-commerce. Er gaat volgens Midavaine binnen drie jaar heel veel veranderen. Deze zomer wordt het in Nederland al mogelijk om via de Ikea-app producten te bestellen

 

Een andere grote verandering is de komst van kleinere stadswinkels, waarvan er ook een in Nederland verwacht wordt. In de afgelopen maanden werden in Madrid (zie foto), New York en in Parijs al winkels geopend. In deze winkels kan de klant 4.500 producten zien, maar slechts een derde hiervan direct meenemen. De rest bezorgt Ikea thuis, kleine artikelen voor € 2,99 en grote artikelen voor een vast bedrag van € 39.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, online, e-commerce, interieurwinkel, stadswinkel, e-business, E-commerce, internet, shop, webshop, #ikea, #Decocraticdesigndays

Gerelateerd nieuws
Orgatec 2020 groeit
De biënnale projectinrichtingsbeurs Orgatec in Keulen van 27-31 oktober 2020 lijkt flink te groeien dankzij nieuwe exposanten.
lees verder
 
Smart Living op IMM
lees verder
Dum verhuisd
Meubelfabriek Dum bv is verhuisd van Amsterdam naar een voormalige munitiefabriek in Zaandam.
lees verder
Meer van Küberit op Domotex
Op vakbeurs Domotex (10 - 13 januari in Hannover) wil Küberit laten zien dat zijn profielen, profielsystemen en trapkantprofielen van aluminium niet alleen technisch steeds beter worden, maar ook optisch een verrijking voor de inrichting zijn.
lees verder
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden