Ikea zet in op stadwinkels en online

Zaterdag 29 juni 2019

Ikea maakte tijdens de Democratic Design Days in het Zweedse Älmhult bekend wat we het komende jaar van het bedrijf kunnen verwachten. In ieder geval géén grote nieuwe vestigingen, maar wel stadswinkels en een sterke focus op online verkoop.
Ikea zet in op stadwinkels en online

Eens per jaar organiseert Ikea een event in het stadje Älmhult, waar Ikea-oprichter Ingvar Kamprad in 1953 begon. Tijdens deze Democratic Design Days kwamen 250 journalisten uit 30 landen samen, om te horen wat de retailreus van plan is. Als het gaat om de nieuwste collecties, maar ook om de algemene koers van het bedrijf.

 

Tijden veranderen, het aantal bezoekers aan de grote woonwinkels groeit niet meer, maar de online verkoop des te meer. Iris Midavaine van Ikea Nederland vertelde hierover in het AD. Volgens haar draaide Ikea in Nederland vorig jaar een omzet van € 1,2 miljard. Dat was een groei van 2,8%, die zij volledig toeschrijft aan de online verkoop. Ikea zet daarom volop in op e-commerce. Er gaat volgens Midavaine binnen drie jaar heel veel veranderen. Deze zomer wordt het in Nederland al mogelijk om via de Ikea-app producten te bestellen

 

Een andere grote verandering is de komst van kleinere stadswinkels, waarvan er ook een in Nederland verwacht wordt. In de afgelopen maanden werden in Madrid (zie foto), New York en in Parijs al winkels geopend. In deze winkels kan de klant 4.500 producten zien, maar slechts een derde hiervan direct meenemen. De rest bezorgt Ikea thuis, kleine artikelen voor € 2,99 en grote artikelen voor een vast bedrag van € 39.Links

www.ikea.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, online, e-commerce, interieurwinkel, stadswinkel, e-business, E-commerce, internet, shop, webshop, #ikea, #Decocraticdesigndays

Gerelateerd nieuws
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Nieuwe digitale printer Forbo
De nieuwe digitale printer van Forbo Flooring werkt met UV-inkt en zorgt voor printvloeren van een nog betere kwaliteit, aldus het bedrijf uit Assendelft.
lees verder
 
Chrysalide Chair door Tjep
lees verder
Incoda kampioenen
De tiende editie van de afgelopen week gehouden vakbeurs Interieur Collectie Dagen (Incoda) in Gorinchem is succesvol verlopen, zo laat organisator Easyfairs weten.
lees verder
Headlam breidt Lifestyle-interior uit
Grossier Headlam vul gordijncollectie lifestyle-interior aan. De zes items, variëren van black out en semi-verduisterend tot een inbetween met moderne print en een velours stof.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden