Trendthema 21/22 Heimtextil bekend

Donderdag 10 september 2020

Nothing New, Everything New is het trendthema voor Heimtextil. Van 12-15 januari 2021 wordt dit in de Trend Space van de beurs uitgewerkt, maar de organisatie blikt alvast vooruit op de vier onderliggende trends.
Trendthema 21/22 Heimtextil bekend

Samen met de Heimtextil Trend Council (Anja Bisgaard Gaede van SPOTT Trends & Business, Anne Marie Commandeur van Stijlinstituut Amsterdam en Kate Franklin en Caroline Till van de Londense studio FranklinTill) werkte Messe Franfurt een trendvoorspelling uit voor het komende seizoen. Deze werd gepresenteerd tijdens een online conferentie vanuit Frankfurt am Main.

 

Nothing New, Everything New is het overkoepelende thema. Volgens de Trend Council is crisis een motor van innovatie. In de textielindustrie zijn met name digitalisering en duurzaamheid de innovatieonderwerpen. De coronapandemie zorgt ervoor dat beide onderwerpen nog belangrijker worden in de woontextielindustrie. De trends van 21/22 geven een overzicht van de ontwikkelingen op deze gebieden. Bovendien kunnen bezoekers van de duurzaam ontworpen Trend Space tijdens Heimtexil natuurlijk nieuwe kleuren, materialen en ontwerpen bekijken.

 

De vier trends zijn Repurpose, Rewild, Reinforce en Revive.

 

Repurpose: Wat kan er worden gemaakt van al bestaande materialen? Terwijl het klassieke ontwerpproces begint met nieuwe grondstoffen gaat deze trend over gebruikt materiaal gebruiken voor nieuwe producten. Repurpose gaat in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen.

 

Rewild: Welkom in de jungle: mensen hebben in de postmoderne wereld het contact met de natuur verloren. Rewild richt zich op de terugkeer naar originele, wilde natuur. Het gaat om de wijsheid de natuur begrijpen en ervan leren: natuurlijke hulpbronnen worden herontdekt en toegepast in een moderne context. Zo kunnen duurzame en regeneratieve oplossingen productontwikkeling ondersteunen en de industrie verrijken.

 

Reinforce: De sfeer van deze trend is eenvoudig en moedig, robuust en minimalistisch. Reinforce is geïnspireerd op de eenvoudige functionaliteit en duurzaamheid van Scandinavisch design. Zware en duurzame materialen staan ​​centraal en creëren volgens de Trend Council stevig textiel voor de eeuwigheid.

 

Revive tenslotte staat voor ceativiteit en jeugdig activisme. Er zijn geen regels: in plaats van te focussen op de resultaten gaat in het in deze trend om de emotionele bevrediging tijdens het proces van creëren, experimenteren en leren. Pure ambacht en geen grenzen aan de bereidheid om te experimenteren.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, #Heimtextil, #trendcouncil, #NothingNewEverythingNew

Gerelateerd nieuws
Artelux gaat voor Luxury Living
Het stadse hotelleven staat centraal in Luxury Living van Artelux, een aanvulling op de collectie van het merk van Hunter Douglas dochter Artex.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
 
Geen Frankfurt-beurzen tot Q1 2021
lees verder
Online magazine van IMM
Deze maand introduceert vakbeurs IMM cologne een nieuwe manier om vakprofessionals te informeren. Via het nieuwe online magazine biedt IMM regelmatig trends en inzichten uit de branche.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden