Toekomstgerichte Meubelbeurs

Maandag 04 december 2023

We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
Toekomstgerichte Meubelbeurs

Meteen bij binnenkomst kwam de bezoekers in een wonderlijk natuurlandschap terecht. Verderop konden zij hun licht opsteken bij eco-cases en luisteren naar eco-stories. Welke duurzame initiatieven bestaan er? Hoe werkt verduurzaming in de praktijk? In de passages tussen de hallen konden meubelprofessionals zich laten inspireren door de algemene interieurtrends en de producten van exposanten die hierbij aansloten.

 

De organisatie van Meubelbeurs Brussel signaleert dat meubelen balanceren op de grens tussen een functionele en esthetische vormgeving, tussen de economische realiteit en individuele wensen. Maatwerk wordt steeds meer de norm, waarbij exposanten meer en meer aandacht aan de tactiele en visuele dimensies besteden. Je merkt de heropleving van het vakmanschap. Fabrikanten maken gebruik van traditionele technieken om een verrassende USP te creëren – ook voor moderne collecties. Ambachtelijke details plaatsen het meubel op een hoger niveau, weg van de massaproductie. Idem dito voor de toepassing van ‘design for disassembly’. De afstand tussen ‘wegwerp’ en ‘duurzaam’ wordt groter en groter.

 

De Meubelbeurs blijft verder bouwen, door voort te bouwen op de hotel- en projectmarkt bijvoorbeeld, want met 65 exposanten die aangeven klaar te zijn voor de projectmarkt zijn de contract-labels steeds prominenter aanwezig op het hallenplan. Een evolutie die ook zichtbaar is onder slaapexposanten, Brussels by Night herleeft weer en wordt opnieuw ‘the place to be’ voor de slaapsector in de Benelux. Het doel is om in de nabije toekomst nog meer Europese bed en -linnen fabrikanten naar Brussel te trekken.

 

De data van de Meubelbeurs 2024 zijn: 3-6 november 2024.Links

www.meubelbeurs.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, award, winnaar, prijs, uitreiking, balthazar, champagne, #balthazar, #meubelbeursbrussel, #meubelbeurs,

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebˇ Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
 
Nieuwe directeur DBC
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Hoge omzetgroei Cloudpillo
De omzet van cloudpillo is de afgelopen jaar heel snel gegroeid, mede door de samenwerking met Beter Bed.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden