Sterke groei Eichholtz

Maandag 16 oktober 2023

Eichholtz, uit Noordwijkerhout, groeit sterk door onder andere de opening van eigen winkels.
Sterke groei Eichholtz
Sterke groei Eichholtz Sterke groei Eichholtz

In het FD is uitgebreid aandacht besteed aan Eichholtz. Dit Nederlandse lifestyle meubelmerk is opgericht door Theo Eichholtz, die het bedrijf in 2018 verkocht aan participatiemaatschappij Gilde (heet nu Rivean Capital). Theo Eichholtz overleed helaas deze zomer op 55-jarige leeftijd.

 

De nieuwe eigenaar heeft Michiel Herkemij in 2021 aangesteld als ceo, met als doel om de wereldwijde expansie nog verder te versterken. Het meubelmerk is inmiddels in meer dan 100 landenverkrijgbaar, waarbij er de laatste jaren ook meerdere eigen winkels zijn geopend (meer dan 30). Zo zijn er dit jaar de grootste winkels geopend in de Amsterdamse PC Hooftstraat en in Miami.

 

Naast eigen winkels wordt de verkoop ook gedaan door een aantal distributiepartners, zoals warenhuizen als Harrods en Bloomingdale’s en diverse interieurwinkels. Zo wordt er al langere tijd samen gewerkt met de keten Restoration Hardware (RH), die net de stap naar Europa heeft gezet met een winkel in Londen. Meerdere Europese locaties staan op de planning om te openen.

 

Eichholtz brengt deze week ook een collectie uit in samenwerking met The Metropolitan Museum of Art. De Met x Eichholtz-collectie put inspiratie uit meer dan 5.000 jaar geschiedenis en kunst die wordt tentoongesteld in het wereldberoemde instituut. Met bijna 100 unieke producten is elk product prachtig vervaardigd om een verhaal te vertellen van oude beschavingen tot het heden, dat met onze creatieve visie en eigentijdse interpretatie, luxueus aanvoelt en ideaal is voor een moderne levensstijl.

 

Het merk brengt twee keer per jaar een collectie uit, die worden gepresenteerd op de diverse bekende meubelbeurzen in Milaan, Parijs en bijvoorbeeld Highpoint. Tevens worden er vele projecten (zoals hotels, restaurant en dergelijke) volledig ingericht door het bedrijf.

 

Eichholtz groeit en heeft voldoende plannen om dit de komende jaren ook te gaan doen.Links

www.eichholtz.com
www.riveancapital.com

Tags

nieuws, interieur, lifestyle, meubels, merk, ontwerpen, collectie, winkels, expansie, groothandel, interieurwinkels, projecten, restaurants, hotels, woningen, retail, beurzen, introductie, presentatie, exposant, locaties, opening, groei, #restorationhardware, #eichholtz, #themet, #riveancapital

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Nieuwe binnencollectie Mermet
Op R+T introduceerde Mermet hun nieuwe binnencollectie. Deze binnencollectie bestaat uit zes lijnen: Essentials, High Performance, Evolution, Darkening, Decorative en Basics.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden