Tegelbehang

Vrijdag 13 oktober 2023

NLXL presenteert een nieuwe behangpapier-collectie: Waste Tiles Wallpaper, ontworpen door Piet Hein Eek.
Tegelbehang
Tegelbehang Tegelbehang Tegelbehang Tegelbehang Tegelbehang

Ontwerper Piet Hein Eek en het toen kersverse bedrijf NLXL brachten in 2010 een nieuwe collectie behangpapier op de markt: Scrapwood Wallpaper. Deze collectie, ontworpen door Piet Hein Eek en NLXL-oprichters Rick Vintage en Esther Vlak, won de Editor's award op ICFF New York in 2011 en is te vinden in de permanente collectie van het Smithsonian Cooper-Hewitt Museum.


In 2014 won het bedrijf voor de tweede keer deze award
. Later werden er diverse nieuwe behangcollecties van verschillende ontwerpers uitgebracht. Zoals Timber Strips Wallpaper in 2017, ook weer van Eek, de Monochrome-collectie in 2018 en de Cane Webbing van Roderick Vos in 2019. Naast behang presenteerde NLXL in dat jaar ook een collectie vloerkleden.

 

Nu wordt er opnieuw een nieuwe collectie aangekondigd: Waste Tiles Wallpaper. De collectie bestaat uit zeven dessins, van diepgeglazuurd groen tot geel en van helder wit tot zwart. En is onder andere gebaseerd op de kasten met glazuurtegels en de bekende sloophoutkasten van Piet Hein Eek. Waste Tiles Wallpaper wordt gepresenteerd in de showroom van Piet Hein Eek in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week (21-29 oktober 2023). Alle Waste Tiles-behang is leverbaar vanaf december 2023.

 

Piet Hein Eek (foto 4) maakt in zijn werk vooral gebruik van transformatie en heruitvinding. Zijn werk omvat meubels, design, architectuur en beeldende kunst. Eek past hierbij afgedankte, alledaagse en onorthodoxe materialen toe. Hij verstaat de kunst om eigentijdse en prachtig geconstrueerde producten te maken die begerenswaardig zijn, maar tegelijkertijd een duidelijke sociale boodschap overbrengen: een reactie op massaproductie, designconformiteit, materiaalverspilling en opzichtigheid.Links

www.nlxl.com
www.nlxlrugs.com
www.pietheineek.nl
www.ddw.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, textiel, wonen, woning, woon, design, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, kasten, tegels, sloophout, glazuur, stoffering, wand, wandbekleding, afwerking, muur, wandafwerking, woonkamer, behang, hout, houtlook, projectinrichting, project, kantoor, #nlxl, #pietheineek, #dutchdesignweek, #ddw

Gerelateerd nieuws
Outdoor.Ambiente.Living succesvol
De derde editie van Outdoor.Ambiente.Living vond plaats in het kader van Intergastra 2024, de vakbeurs voor de hotel- en gastronomiesector, van 3 tot 7 februari.
lees verder
 
R+T Award Aura Illuminated Shades
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Nieuwe binnencollectie Mermet
Op R+T introduceerde Mermet hun nieuwe binnencollectie. Deze binnencollectie bestaat uit zes lijnen: Essentials, High Performance, Evolution, Darkening, Decorative en Basics.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden