Sterk resultaat Vidaxl

Zaterdag 14 januari 2023

Uit het jaarverslag van 2021 bleken de omzet en winst van de online aanbieder Vidaxl is sterk gestegen.
Sterk resultaat Vidaxl

De jaaromzet van Vidaxl over coronajaar 2021 steeg met 12,5% tot € 762 miljoen. Dat leverde onder de streep een recordwinst op. Het blad Quote zag dit in het  gedeponeerde jaarverslag van Vidaxl waarbij tevens duidelijk werd dat de winst steeg met 7% naar € 177 miljoen.

 

Een deel van de winst is het gevolg van een vastgoedtransacties. De onderneming verkocht een bedrijfspand aan belegger Deka en huurt het pand vervolgens weer terug. Dat leverde volgens Quote zo’n € 50 miljoen op. Eenzelfde constructie leverde in 2022 € 148 miljoen op. De uiteindelijke impact daarvan wordt pas bekend als de jaarcijfers zijn ingeleverd.

 

Vidaxl is een vanuit Venlo internationaal werkende online retailer. Het is opgericht in 2006 en verkoopt een brede waaier van artikelen onder eigen merknaam. Het biedt aan derden ook een dropshippingprogramma.

De online shop is vertegenwoordigd in 29 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. Het bedrijf had begin 2022 ongeveer 2.000 mensen in dienst en verkoopt alles voor het huis, de tuin, de garage en voor klussen.Links

www.vidaxl.nl
corporate.vidaxl.com/nl

Tags

nieuws, interieur, online, winst, omzet, stijging, internationaal, dropshipping, huis, tuin, garage, klussen, aankopen, webwinkel, jaarverslag, quote, record, vastgoed, pand, #vidaxl

Gerelateerd nieuws
AR voor online verkoop Mline
Matrassenmerk Mline, onderdeel van Beter Bed Holding, experimenteert met Augmented Reality ter ondersteuning van online verkopen.
lees verder
 
Shinzo loungestoel Walter Knoll
lees verder
Nieuwe armaturen A Emotional Light
A-Emotional Light is van 1823 april aanwezig op vakbeurs Euroluce in MIlaan met een scala aan nieuwe armaturen.
lees verder
Smits naar Whoppah
Marketing directeur Sebastiaan Smits heeft de b2b-marktplaats Orderchamp verlaten om in april in dezelfde functie aan de slag te gaan bij een andere marktplaats, Whoppah.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden