Sterk resultaat Vidaxl

Zaterdag 14 januari 2023

Uit het jaarverslag van 2021 bleken de omzet en winst van de online aanbieder Vidaxl is sterk gestegen.
Sterk resultaat Vidaxl

De jaaromzet van Vidaxl over coronajaar 2021 steeg met 12,5% tot € 762 miljoen. Dat leverde onder de streep een recordwinst op. Het blad Quote zag dit in het  gedeponeerde jaarverslag van Vidaxl waarbij tevens duidelijk werd dat de winst steeg met 7% naar € 177 miljoen.

 

Een deel van de winst is het gevolg van een vastgoedtransacties. De onderneming verkocht een bedrijfspand aan belegger Deka en huurt het pand vervolgens weer terug. Dat leverde volgens Quote zo’n € 50 miljoen op. Eenzelfde constructie leverde in 2022 € 148 miljoen op. De uiteindelijke impact daarvan wordt pas bekend als de jaarcijfers zijn ingeleverd.

 

Vidaxl is een vanuit Venlo internationaal werkende online retailer. Het is opgericht in 2006 en verkoopt een brede waaier van artikelen onder eigen merknaam. Het biedt aan derden ook een dropshippingprogramma.

De online shop is vertegenwoordigd in 29 Europese landen, Australië en de Verenigde Staten. Het bedrijf had begin 2022 ongeveer 2.000 mensen in dienst en verkoopt alles voor het huis, de tuin, de garage en voor klussen.Links

www.vidaxl.nl
corporate.vidaxl.com/nl

Tags

nieuws, interieur, online, winst, omzet, stijging, internationaal, dropshipping, huis, tuin, garage, klussen, aankopen, webwinkel, jaarverslag, quote, record, vastgoed, pand, #vidaxl

Gerelateerd nieuws
Jubileummodellen Natuzzi
Natuzzi Italia koos het podium van de Milan Design Week 2024 om het startschot te geven voor een uitgebreid programma van evenementen en projecten om de vijfenzestigste verjaardag van het merk te vieren.
lees verder
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
 
3D geprinte hanglamp Signify
lees verder
Grootste Emma Sleep winkel
Emma Sleep opent een nieuwe winkel in Amsterdam, die gelijk de grootste is van het bedrijf.
lees verder
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden