Levendige editie Heimtextil

Maandag 16 januari 2023

Bezoekersstromen van over de hele wereld, intensieve zakelijke ontmoetingen met internationale topbesluitvormers, een overweldigend positieve sfeer en inspiratie zover het oog reikt op de Heimtextil 2023.
Levendige editie Heimtextil
Levendige editie Heimtextil Levendige editie Heimtextil Levendige editie Heimtextil

Heimtextil 2023 werd bezocht door 44.000 internationalebezoekers die een compleet aabond kregen gepresenteerd van de wereldwijde markt voor woon- en projecttextiel en tevens een overzicht van wereldwijde textielinnovaties - van vezels, garens, meubel- en decoratiestoffen, functioneel textiel, outdoorstoffen, kunstleer en behang tot bed- en badtextiel, matrassen, slaapsystemen, gordijnen en sierkussens.

 

De top tien van exposerende landen waren China, India, Turkije, Pakistan, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannië. De belangrijkste bezoekerslanden waren Duitsland, Italië, Turkije, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Spanje, Pakistan, India en Griekenland.

 

Naast het gevarieerde aanbod van hoogwaardige volumebusiness uit Aziatische exposantenlanden, lag de focus ook op Europese design- en retailvolumes - een mix die resulteerde in een bijzonder hoge bezoekerstevredenheid: 92 procent van de kopers behaalde volgens origanisator Messe Frankfurt hun beursdoelen.

 

Innovatieve materiaalontwikkelingen uit natuurlijke grondstoffen zoals paddenstoelen, plantenvezels of gerecyclede afvalproducten geven impulsen aan de toekomst van woontextiel. Dit werd duidelijk aangetoond door de Future Materials Library. Maar ook voor het heden geldt: de meerderheid van de wereldwijde textielindustrie is allang op weg naar een duurzame herinrichting van productieprocessen en het vormen van sterke partnerschappen en maatregelen voor transparante toeleveringsketens. Hiertoe boden exposanten van Heimtextil op vele standen producten, oplossingen of suggesties aan.

 

De mogelijkheid voor persoonlijke uitwisseling, inspiratie en meer kennis werd geboden door een uitgebreid en veelzijdig ondersteunend programma. Denk hierbij aan rondleidingen op de beurs, spraakmakende lezingen, evenementen en speciale themagebieden.

 

Ook de Trend Space in hal 9.0 met de geïntegreerde Future Materials Library en de daar getoonde materiaalinnovaties voor de interieursector maakte indruk. Aan het hoofd van het concept van de Heimtextil Trends Textiles Matter van dit jaar stond het Britse toekomstbureau Franklintill met mede-oprichter Caroline Till, lid van de Heimtextil Trend Council. Over de trends is al eerder een artikel verschenen.

 

De Interior.Architecture.Hospitality directory gaf bezoekers een optimaal overzicht van de talrijke internationale exposanten met oplossingen voor de contractsector. In rondleidingen toonden de curatoren van de bibliotheek de innovatieve kracht, het indrukwekkende design en de functionele eigenschappen van het textiel zoals vlamvertragend, geluidsabsorberend, lichtbestendig, antimicrobieel en waterafstotend.

Ook nieuwe materialen werden in deze editie uitgebreid getoond. Voor het eerst vonden bezoekers in hal 4.0 een wereldwijd assortiment vezels en garens voor decoratie- en meubelstoffen compact gerangschikt. Dit werd aangevuld door exposanten met zowel outdoorstoffen als kunstleer.

 

Voor de beddenhandel en retailers bood Heimtextil 2023 een uitgebreid ondersteunend programma. Naast de gevestigde Heimtextil-conferentie Sleep & More werden voor het eerst Sleep Tours aangeboden en werden zeer goed ontvangen. Slaapcoach en preventieloog Markus Kamps leidde geïnteresseerde bezoekers langs geselecteerde exposanten van het thema 'gezonde slaap'. De Sleep Tours brachten bezoekers onder meer langs een duurzaam matras gemaakt van zeeafval of een CO2-neutrale vezel die onder meer in beddengoed wordt gebruikt.

 

Deze editie is een mooie basis om de beurs weer verder uit te bouwen. De volgende Heimtextil wordt van 9 t/m 12 januari 2024 gehouden in Messe Frankfurt.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, #heimtex, #Heimtextil, #trendcouncil, #textilesmatters

Gerelateerd nieuws
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
Goede sfeer op Showup
De 20e editie van vakbeurs Showup zit er weer op. Op 29 en 30 januari vonden nationale en internationale bezoekers hun weg naar de beurs voor home deco, gifts, stationery, lifestyle, kids en food.
lees verder
A House of Happiness rebranded
Gordijnenmerk A House of Happiness uit Leeuwarden, onderdeel van fabrikant Royal Vriesco, heeft een nieuwe huisstijl. Met de nieuwe uitstraling wil het concern haar merk versterken.
lees verder
Weer doorstart Mondiart
December was een moeilijke maand voor Mondiart. Het bedrijf werd toen failliet verklaard. Nu is echter duidelijk dat een doorstart gelukt is, in kleinere vorm en op een nieuwe locatie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden