Levendige editie Heimtextil

Maandag 16 januari 2023

Bezoekersstromen van over de hele wereld, intensieve zakelijke ontmoetingen met internationale topbesluitvormers, een overweldigend positieve sfeer en inspiratie zover het oog reikt op de Heimtextil 2023.
Levendige editie Heimtextil
Levendige editie Heimtextil Levendige editie Heimtextil Levendige editie Heimtextil

Heimtextil 2023 werd bezocht door 44.000 internationalebezoekers die een compleet aabond kregen gepresenteerd van de wereldwijde markt voor woon- en projecttextiel en tevens een overzicht van wereldwijde textielinnovaties - van vezels, garens, meubel- en decoratiestoffen, functioneel textiel, outdoorstoffen, kunstleer en behang tot bed- en badtextiel, matrassen, slaapsystemen, gordijnen en sierkussens.

 

De top tien van exposerende landen waren China, India, Turkije, Pakistan, Italië, Duitsland, Spanje, Portugal, Frankrijk en Groot-Brittannië. De belangrijkste bezoekerslanden waren Duitsland, Italië, Turkije, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Nederland, Spanje, Pakistan, India en Griekenland.

 

Naast het gevarieerde aanbod van hoogwaardige volumebusiness uit Aziatische exposantenlanden, lag de focus ook op Europese design- en retailvolumes - een mix die resulteerde in een bijzonder hoge bezoekerstevredenheid: 92 procent van de kopers behaalde volgens origanisator Messe Frankfurt hun beursdoelen.

 

Innovatieve materiaalontwikkelingen uit natuurlijke grondstoffen zoals paddenstoelen, plantenvezels of gerecyclede afvalproducten geven impulsen aan de toekomst van woontextiel. Dit werd duidelijk aangetoond door de Future Materials Library. Maar ook voor het heden geldt: de meerderheid van de wereldwijde textielindustrie is allang op weg naar een duurzame herinrichting van productieprocessen en het vormen van sterke partnerschappen en maatregelen voor transparante toeleveringsketens. Hiertoe boden exposanten van Heimtextil op vele standen producten, oplossingen of suggesties aan.

 

De mogelijkheid voor persoonlijke uitwisseling, inspiratie en meer kennis werd geboden door een uitgebreid en veelzijdig ondersteunend programma. Denk hierbij aan rondleidingen op de beurs, spraakmakende lezingen, evenementen en speciale themagebieden.

 

Ook de Trend Space in hal 9.0 met de geïntegreerde Future Materials Library en de daar getoonde materiaalinnovaties voor de interieursector maakte indruk. Aan het hoofd van het concept van de Heimtextil Trends Textiles Matter van dit jaar stond het Britse toekomstbureau Franklintill met mede-oprichter Caroline Till, lid van de Heimtextil Trend Council. Over de trends is al eerder een artikel verschenen.

 

De Interior.Architecture.Hospitality directory gaf bezoekers een optimaal overzicht van de talrijke internationale exposanten met oplossingen voor de contractsector. In rondleidingen toonden de curatoren van de bibliotheek de innovatieve kracht, het indrukwekkende design en de functionele eigenschappen van het textiel zoals vlamvertragend, geluidsabsorberend, lichtbestendig, antimicrobieel en waterafstotend.

Ook nieuwe materialen werden in deze editie uitgebreid getoond. Voor het eerst vonden bezoekers in hal 4.0 een wereldwijd assortiment vezels en garens voor decoratie- en meubelstoffen compact gerangschikt. Dit werd aangevuld door exposanten met zowel outdoorstoffen als kunstleer.

 

Voor de beddenhandel en retailers bood Heimtextil 2023 een uitgebreid ondersteunend programma. Naast de gevestigde Heimtextil-conferentie Sleep & More werden voor het eerst Sleep Tours aangeboden en werden zeer goed ontvangen. Slaapcoach en preventieloog Markus Kamps leidde geïnteresseerde bezoekers langs geselecteerde exposanten van het thema 'gezonde slaap'. De Sleep Tours brachten bezoekers onder meer langs een duurzaam matras gemaakt van zeeafval of een CO2-neutrale vezel die onder meer in beddengoed wordt gebruikt.

 

Deze editie is een mooie basis om de beurs weer verder uit te bouwen. De volgende Heimtextil wordt van 9 t/m 12 januari 2024 gehouden in Messe Frankfurt.Links

www.heimtextil.messefrankfurt.com
www.netherlands.messefrankfurt.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, winkelier, retail, design, textielbeurs, textielvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, huisshow, tentoonstelling, bekleding, stoffering, woonkamer, slapen, slaapkamer, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, forecast, voorspelling, Heimtextil, heimtex, #heimtex, #Heimtextil, #trendcouncil, #textilesmatters

Gerelateerd nieuws
 
Nieuwe reorganisatie Signify
lees verder
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden