Overnames door Condor

Woensdag 16 augustus 2023

Condor Group uit Hasselt heeft met de curator van Intercarpet en Hartex een akkoord gesloten over overname van de activa en een deel van het personeel.
Overnames door Condor

Onlangs is het faillissement van Intercarpet uitgesproken, omdat het bedrijf niet langer in staat was om het op eigen kracht voort te zetten. Tot het faillissement behoort eveneens Hartex, waarbij de merknaam Intercarpet en de commerciële activiteiten onderdeel zijn van de deal met Condor Group, onder andere bekend van eerdere overnames in het verleden zoals Edel, Timzo en Béwé. Laatstgenoemde is niet overigens dus meer als label op de markt. Daarnaast voert het ook Vebe als merknaam voor naaldvilt.

 

Hartex is een internationale producent van geweven en gebreid kamerbreed tapijt. Naast het merendeel van het personeel uit Blokzijl zal voormalig eigenaar en directeur Joost Dobbe (foto; Linkedin) aangesteld blijven voor de commerciële activiteiten. Hiermee blijven de kennis en know-how alsmede het voortzetten van de productieactiviteiten gewaarborgd, waardoor de producten van Hartex en Intercarpet leverbaar blijven voor de markt.

 

Reeds jarenlang vindt er een samenwerking tussen beide partijen plaats waardoor Blokzijl voor Condor Group geen onbekend terrein is. Condor Group zal het geweven productportefeullie voortzetten onder de vertrouwde naam Intercarpet. Deze toevoeging biedt voor Condor Group veel mogelijkheden om haar activiteiten op het gebied van geweven tapijt uit te breiden. Daarnaast zullen synergieën vanuit de groep maximaal benut worden en geeft de recent geïnstalleerde multifunctionele duurzame (gasloze) coatinglijn veel mogelijkheden om door te ontwikkelen richting volledig circulair tapijt bestaande uit volledig mono materiaal.

 

Condor Group creëert, produceert en verkoopt (vloer)oplossingen in diverse sectoren; van kamerbreed tapijt voor woningen tot tapijttegels voor kantoren en van textiele oplossingen voor automerken tot kunstgras voor sportclubs. De fabrikant telt ongeveer 1.000 medewerkers en exporteert naar meer dan 100 landen wereldwijd. Het in 1992 opgerichte familiebedrijf is naar eigen zeggen de grootste tapijtproducent van de EU.Links

www.condor-group.eu

Tags

nieuws, interieur, vloeren, tapijt, productie, karpetten, producent, europees, bedrijven, samenwerking, kennis, duurzaamheid, grootte, genemuiden, blokzijl, directeur, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, failliet, faillissement, faling, boeken neerleggen, insolventie, bankroet, doorstart, herstart, acquisitie, merger, curator, #failliet, #condorgroup, #condor, #hartex, #intercarpet

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden