Jong talent, meld je!

Dinsdag 15 augustus 2023

De Pure Talents Contest, een van de meest prestigieuze internationale designwedstrijden voor aanstormend talent, viert zijn 20e editie. De wedstrijd van vakbeurs Imm is in een nieuw jasje gestoken om samen te vallen met het jubileum.
Jong talent, meld je!

Organisator Koelnmesse nodigt opnieuw jonge creatieven van over de hele wereld uit om hun innovatieve ideeën en visionaire concepten te presenteren aan experts uit de branche. De wedstrijd staat open voor studenten en, voor het eerst, professionals met maximaal vijf jaar ervaring die actief zijn op het gebied van productontwerp, interieurontwerp, industrieel ontwerp, scenografie, architectuur, interieurarchitectuur of aanverwante disciplines.

 

De wedstrijd richt zich op de uitdagingen van de toekomst en geeft deelnemers de kans zich hiermee bezig te houden door een van de drie mogelijke thema's te verkennen: ‘Lifestyle en wonen in steden met beperkte ruimte’, ‘Lifestyle en wonen in een circulaire samenleving’ en ‘Lifestyle en wonen als statement/boodschap/concept’. De jury is op zoek naar baanbrekende concepten, ontwerpen en oplossingen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn, maar ook rekening houden met ecologische, sociale en sociaal-politieke factoren. 

 

Voor het eerst kunnen deelnemers naast productontwerpen ook innovatieve interieurconcepten indienen. De interieurconcepten of ruimtes moeten het gekozen thema tot leven brengen en visies op het wonen van de toekomst verbeelden. Deelnemers kunnen daarom meedoen aan de wedstrijd in zowel de categorie Objecten (producten) als de categorie Ruimten (interieurconcepten). 

 

Studenten en professionals kunnen hun inzendingen tot 16 oktober 2023 insturen. De jury die hen dit jaar beoordeeld bestaat uit oud-deelnemers die nu zelf succesvolle ontwerpers zijn. De twaalf beste inzendingen worden geselecteerd, waarvan negen producten in de categorie Objecten en drie interieurconcepten in de categorie Ruimten. De genomineerde inzendingen worden getoond op imm. De winnaars ontvangen €1.000 aan prijzengeld.

 

N.B. In 2020 was nog spraken van drie prijzen, van € 3.000, € 2.000 en € 1.000. Als je geïnteresseerd bent in de Pure Talents Contest, kun je je online inschrijven.

 

Meer info over Imm en entree-tickets kopen.Links

www.imm-cologne.com
www.imm-cologne.de
www.koelnmesse.be
www.koelnmesse.nl
www.koelnmesse.de
www.livingkitchen-cologne.de

Tags

Nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, meubelretail, meubelsector, e-commerce, online, internetshop, congres, meubelcongres, netwerk, bijeenkomst, symposium, meubelhandelaar, winkelier, retail, design, designmeubel, meubelbeurs, meubelvakbeurs, vakbeurs, show, event, evenement, beurs, imm, meubilair, woonkamer, slapen, slaapkamer, badkamer, meubilair, matras, slaapsysteem, textiel, behang, vloer, verlichting, licht, accessoire, badkamer, projectinrichting, stof, behang, wandbekleding, karpet, RS Vision Expo, Interzum, plaatmateriaal, beslag, koeln, keulen, koelnmesse, messe, Köln, KölnMesse, Living Interiors, project, kantoor, huisshow, evenement, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, indoor, outdoor, binnen, buiten, tuin, tuinmeubel, garden, serre, lounge, design, ontwerp, talent, #imm, #immcologne, #imm24, #imm2024, #puretalents, #puretalents2024

Gerelateerd nieuws
Prijs koopwoningen gestegen
De prijzen van koopwoningen in Nederland zijn in januari bijna 2% hoger dan jaar eerder, zo meld het CBS.
lees verder
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Consument minder negatief
De stemming onder consumenten verbeterde ook in februari weer iets, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen steeg van -28 in januari naar -27 in februari. De koopbereidheid verbeterde, terwijl het oordeel over het economische klimaat wat verslechterde.
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
 
R+T 2024 Awards uitgereikt
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden