Overname Dunlopillo

Woensdag 10 juli 2024

Het merk Dunlopillo wordt doorgezet door John Cotton, die de volledige merkrechten heeft overgenomen.
Overname Dunlopillo
Overname Dunlopillo Overname Dunlopillo

Ondanks het faillissement van Breckle Northeim blijft het merk Dunlopillo bestaan: afgelopen vrijdag heeft John Cotton Europe, onderdeel van de John Cotton Group, het merk overgenomen van het Zwitserse Brightlake. Brightlake, opgericht in 2023 en gevestigd in Zug, houdt zich onder andere bezig met het verwerven, verkopen, licenseren en beheren van merklicenties.

 

Meest recentelijk produceerde Breckle Northeim de matrassen, toppers, frames en boxspringmodellen voor het merk Dunlopillo. John Cotton heeft sinds 2017 een licentieovereenkomst voor Dunlopillo dekbedden en kussens. Het faillissement van Breckle heeft nu de mogelijkheid gecreëerd om de merkrechten volledig over te nemen. De overname omvat niet de eerdere retailactiviteiten van het merk Dunlopillo.

 

Door de overname wil John Cotton Europe zijn klantenbestand uitbreiden en zo zijn marktpositie en productportfolio op lange termijn versterken. Het bedrijf is van plan om in de herfst van 2024 te beginnen met de verkoop om de Duitse markt te bedienen. 'Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf en onderstreept de toewijding aan het aanbieden van hoogwaardige slaapoplossingen,' benadrukt het bedrijf.

 

'Voor ons bedrijf is de overname van het bekende merk Dunlopillo, opgericht in 1921, een belangrijke stap in de uitbreiding van onze aanwezigheid op de markt en ons productaanbod,' zegt Michael Harrington, ceo John Cotton Europe. 'Het helpt ons ook om door onze klanten gezien te worden als een full-service provider 'all about sleep'.' Verkoopexperts Hans Schwenessen, Thomas Knecht en Marco Höhn, die al veel ervaring hebben met het nieuwe productportfolio, zullen het merk Dunlopillo weer op het oude niveau brengen, zo verwacht Harrington.Links

www.dunlopillo.de
www.dunlopilloworld.com
www.breckle.de
www.johncotton.co.uk

Tags

nieuws, interieur, matrassen, overname, investering, familiebedrijf, aandelen, latex, productie, merk, strategie, internationaal, merkenbeleid, partner, premiummerk, surseance, financieringsprobleem, directie, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, merkrechten, doorzetten,merkrechten, insolventie, doorstart, opschorting, surseance, #opschorting, #faillietontslagen, #dunlopillo, #breckle, #pbholding, #johncotton

Gerelateerd nieuws
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot Brittanië een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
 
Wieke alweer weg bij Auping
lees verder
Nieuwe managing director Nolte
Oliver Bialowons heeft zijn functie als managing director van Nolte Möbel neergelegd en zal de insolventieprocedure begeleiden als managing director van Nolte Industrieholding. Jan Paschen is per 1 juli benoemd tot zijn opvolger.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden