Nieuwe managing director Nolte

Woensdag 10 juli 2024

Oliver Bialowons heeft zijn functie als managing director van Nolte M÷bel neergelegd en zal de insolventieprocedure begeleiden als managing director van Nolte Industrieholding. Jan Paschen is per 1 juli benoemd tot zijn opvolger.
Nieuwe managing director Nolte

Nolte Möbel bevindt zich in een moeilijke periode, dit is al het geval sinds Oliver Bialowons de leiding nam in 2019. Daarvoor was vooral het jaar 2016 vol ellende voor het bedrijf geweest. Maar Bialowons slaagde er naar eigen zeggen in om het bedrijf in eerste instantie te stabiliseren, maar toen volgde een crisisperiode door het coronavirus en productie- en fabriekssluitingen in 2020, 2021 en 2022.

 

In 2022 begon de oorlog in Oekraïne, gevolgd door enorme verstoringen van de waarde- en toeleveringsketens, een sterke stijging van de inflatie en een ongekende inzinking van de vraag. Dit alles leidde ertoe dat Nolte in februari van dit jaar een insolventieprocedure moest openen. De productie kan echter doorgaan.

 

Volgens curator Steffen Rauschenbusch heeft Bialowons de insolventieprocedure tot nu toe 'zeer coöperatief en professioneel' begeleid. Hij kijkt nu uit naar de samenwerking met Jan Paschen. 'Ik kan u, onze klanten, verzekeren dat de inspanningen om Nolte Möbel weer klaar te maken voor de toekomst zonder beperkingen zullen worden voortgezet'.Links

www.nolte-moebel.de

Tags

nieuws, interieur, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubelwinkel, fabrikant, industrie, gestoffeerd, meubelsector, woonkamer, slapen, slaapkamer, meubilair, project, kantoor, meubel, stoel, fauteuil, tafel, bank, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, sluiting, #failliet, #noltemoebel

Gerelateerd nieuws
Fauteuil ge´nspireerd door zee-inham
De nieuwe fauteuil Cala, door Simone Cagnazzo ontworpen voor Liu Jo Living, is ge´nspireerd op de kenmerken van een zee-inham: zeer open en zich iets uitstrekkend tot in het vasteland, in een ondiepe zee.
lees verder
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
 
Nieuw merk voor kasten op maat
lees verder
Zuiver Design Scholarship 2024
Elk jaar biedt Zuiver we een veelbelovende jonge ontwerper de kans om een product voor onze Zuiver collectie te ontwerpen en te realiseren. Pim Smit is de winnaar van dit jaar.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŰ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden