Overname door Unilin

Donderdag 28 oktober 2021

Unilin Group kondigt de geplande overname aan van het Franse Panneaux de Corrčze. De overname past in de strategische groeiambitie van Unilin Group
Overname door Unilin

De overname van Panneaux de Corrèze stelt Unilin in staat om haar divisie Unilin Panels de Franse markt beter te bedienen.

 

Panneaux de  Corrèze produceert ongeveer 150.000 m3 MDF-platen. De fabriek is gevestigd in Corrèze in het midden van Frankrijk en telt 110 medewerkers. Het bedrijf is volgens Unilin Frans marktleider in MDF en zou bekend staan om haar MDF-panelen van topkwaliteit, sterke merken en innovatie op vlak van duurzaamheid. De overname zal begin november volledig afgerond zijn.

 

Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Group, heeft met haar vestiging in Bazeilles al een Franse productie-eenheid voor MDF-panelen. Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor MDF-panelen verhoogd en de positie in Frankrijk versterkt. Hiermee stelt Unilin de Franse markt nog sneller en beter te bedienen. Daarnaast past de overname perfect in de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Panneaux de Corrèze heeft met haar Next-gamma heel wat knowhow rond het reduceren van fossiele grondstoffen in de productie van plaatmateriaal.

 

Alle medewerkers van Panneaux de Corrèze vervoegen zich bij Unilin Group en de bestaande structuren worden behouden. Ook de huidige directie van Panneaux de Corrèze blijft actief en zal de integratie mee in goede banen leiden.

 

Veronique Hoflack, president van Unilin Panels: 'We hebben bij Unilin Panels de ambitie om tegen 2025 een groei van 25% te realiseren. We willen marktleider worden in België, Nederland én Frankrijk. Met de overname van Panneaux de Corrèze zullen we in Frankrijk onze klanten een nog ruimer gamma aanbieden, nieuwe productinnovaties leveren en onze dienstverlening nog verder verbeteren. Zo kunnen we ons steentje bijdragen aan een sterkere en duurzamere toekomst voor zowel onze eigen werknemers, als voor onze klanten in de interieur- en bouwsector in Frankrijk.'

 

Philippe Mocaer, president van Panneaux de Corrèze, reageert enthousiast: 'Ons bedrijf was op zoek naar een sterke industriële en commerciële partner om onze groei voort te zetten. Unilin Group is een dynamisch bedrijf, met heel wat know-how dat bereid is te investeren in innovatie. De integratie van Panneaux de Corrèze in Unilin Group zal ons in staat stellen ons aanbod zowel kwalitatief als kwantitatief te ontwikkelen. Wij zijn dan ook verheugd om onze krachten te bundelen met Unilin Group om de markt beter te kunnen bedienen.'

 

Bernard Thiers, CEO van Unilin Group, besluit: 'Panneaux de Corrèze bestaat uit een bijzonder sterk team. Ik ben bijzonder opgetogen dat we iets meer dan 100 nieuwe collega's in onze groep mogen verwelkomen. We zijn vastbesloten om onze positie in Frankrijk te verstevigen. Deze overeenkomst en de wil om onze kennis en kunde van beide zijden te delen vormen daarbij een belangrijke stap vooruit.'Links

www.unilin.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, plank, parket, steen, stoffering, groothandel, grossier, panels, MDF platen, overname, fusie, samenwerking, acquisitie, koop, merger, acquisition, samen, #unilin, #panneauxdecorreze

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
Van Fessem naar Tete
Jurgen van Fessem is vandaag als accountmanager in dienst getreden bij Tété Total-Flooring. Whitney van Nuland heeft het bedrijf verlaten.
lees verder
Verkoop deel Balta
Balta verkoopt een deel van de activiteiten aan Victoria PLC uit Engeland. De transactie zal naar verwachting aan het begin van tweede kwartaal 2022 zijn afgerond.
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden