Overname door Home 24

Donderdag 23 december 2021

Home24 koopt het lifestyle merk Butlers en bouwt strategisch haar marktpositie uit. De overname is vandaag door beide bedrijven goedgekeurd.
Overname door Home 24

Home24 koopt het lifestyle merk Butlers en bouwt strategisch haar marktpositie uit. De overname is vandaag door beide bedrijven goedgekeurd en moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Het moet uiterlijk in het tweede kwartaal van 2022 rond zijn.

 

Beide merken en het hoofdkantoor in Berlijn en Keulen blijven behouden. Volgens de nieuwe partners vullen de respectievelijke productassortimenten en verkoopstrategieën elkaar ideaal aan, zodat het respectieve marktpotentieel samen sneller kan worden ontwikkeld. Home24 neemt 100% van de aandelen in Butlers Holding GmbH & Co. KG over.

 

Het doel van de overname is een sterke groei in de komende jaren, zowel online als via fysieke retail. Met geïntegreerde showrooms in geselecteerde Butlers-vestigingen breidt Home24 de klantentoegang in stadscentra uit - tot nu toe heeft Home24 al tien showrooms winstgevend geëxploiteerd. Met de overname breidt het bedrijf nu zijn eigen merkexpertise op het gebied van meubelen uit naar huishoudtextiel, decoratie en tafelgerei met de Butlers-assortimenten. Deze productassortimenten zijn strategisch cruciaal voor klantloyaliteit en seizoensgebonden klantcommunicatie. In de toekomst zal er een nog emotionelere klantbenadering zijn met het beste uit het Butlers- en Home24-assortiment voor alle woonruimtes bij gelegenheden zoals Pasen of Kerstmis.

 

Marc Appelhoff, ceo van Home24, legt uit: 'De assortimenten van Butlers en Home24 vullen elkaar ideaal aan. Samen creëren we een compleet assortiment van grote meubelen tot accessoires op tafel. Zo ontstaan ​​inspirerende woonruimtes die onze klanten aan Home24 binden en regelmatig contact promoten. De Butlers-vestigingen op aantrekkelijke locaties vermenigvuldigen onze mogelijkheden voor direct klantcontact en tegelijkertijd worden we onafhankelijker van online marketing. Ook versterken we onze gezamenlijke online business aanzienlijk, waardoor we een nog aantrekkelijkere aanbieder zijn, zowel online als offline Home & Living-divisie De afgelopen jaren heeft Butlers een zeer winstgevend 'direct-to-consumer'-bedrijfsmodel ontwikkeld, dat we nu aanbieden met ons assortiment meubelen,aanvulling op onze online competentie en onze schaalbare logistiek.'

 

Wilhelm Josten, oprichter en managing partner van Butlers: 'We zijn verheugd de ideale partner te hebben gevonden in Home24: we delen een passie voor een mooi, gastvrij huis en het enthousiasme van onze klanten. Samen hebben onze twee merken een enorm potentieel, dat we de komende jaren gaan benutten en continu uitbreiden.'Links

www.home24.de
www.home24.nl
www.butlers.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, overname, koop, overgenomen, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen,, online, versterking, acquisitie, groei, versterking, internetverkoop, webshop, etail, #home24, #butlers

Gerelateerd nieuws
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden