Overname door Hunter Douglas

Donderdag 23 december 2021

Hunter Douglas neemt een meerderheidsbelang in het Poolse Droma, assembleur van buitenzonwering uit Gliwice.
Overname door Hunter Douglas

Hunter Douglas neemt 74 procent van Droma-Sunshade Experts over. Dit maakte de aan de beurs in Amsterdam genoteerde fabrikant van Luxaflex donderdag voorbeurs bekend zonder financiële details te geven.

 

Droma-Sunshade Experts is een Poolse assembleur van op maat gemaakte buitenzonwering, rolluiken en zonneschermen, met volgens Hunter Douglas, een snelgroeiende distributie in West-Europa. Droma-Sunshade Experts verwacht voor 2021 een omzet van ongeveer € 63 miljoen.

 

De oprichters van Droma-Sunshade Experts blijven minderheidsaandeelhouders en de onderneming zal onafhankelijk blijven opereren onder het huidige management. Afronding van de deal is afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

 

Hunter Douglas is een wereldspeler op het gebied van raambekleding (vooral bekend van het merk Luxaflex®) en producent van bouwproducten. Hunter Douglas heeft haar hoofdkantoor in Rotterdam en een managementkantoor in Luzern, Zwitserland. De groep omvat 136 ondernemingen met 47 fabrieken en 89 assemblagebedrijven in meer dan 100 landen. Hunter Douglas heeft ongeveer 23.000 werknemers en had in de eerste negen maanden van 2021 een omzet van $ 3,4 miljard.

 

P.S. 31-12-2021: Hunter Douglas is nu zelf overgenomen!

P.S. 07-02-2022: De ACM heeft 4 februari besloten dat de uitsluitende zeggenschap over Droma door Hunter Douglas is toegestaan.Links

www.luxaflex.nl
www.luxaflex.be
www.hunterdouglasgroup.com
www.artelux.nl
www.luxalonplafonds.nl
www.sunway.nl
www.droma.pl
www.sunshade-experts.com/nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting textiel, wonen, woning, woon, zonwering, markies, scherm, doek, rolluik, terras, terrasoverkapping, screen, binnenklimaat, beheersing, plafond, gevel, bekleding, stoffering, textiel, behang, vloer, accessoire, projectinrichting, project, kantoor, overname, koop, overgenomen, bedrijfsovername, fusie, samenwerking, acquisitie, merger, aandelen, beurs, #luxaflex, #hunterdouglas, #hde, #artelux, #multisol, #sunway, #artex, #luxalon, #veb, #droma, #sunshadeexperts

Gerelateerd nieuws
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
Duurzame groene gevel
Interieur- en lifestyle merk Essenza Home is gevestigd in een volledig gerenoveerd kantoor in Bunnik. Het kantoor is volledig verduurzaamd en heeft een groene gevel.
lees verder
 
Vakantiegevoel verf
lees verder
Tips voor goede werkkleding!
[Sponsored artikel] - Bij (ver)bouwen, klussen of renoveren is het motto: 'goed gereedschap is het halve werk'. Naast gereedschap geldt dat ook voor andere zaken. Waar moet je aan denken bij het kiezen van de juiste werkkleding?
lees verder
 
Jardin van Instabilelab
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden