Oprichter Habitat overleden

Dinsdag 15 september 2020

De Britse interieurdesigner Terence Conran, oprichter van interieurketen Habitat, is op 88-jarige leeftijd overleden.
Oprichter Habitat overleden

Sir Terence Conran (foto; Conranshop), is zaterdag vredig thuis gestorven, 88 jaar oud. Hij was vooral in Groot-Brittannië bekend, de rest van Europa kende hem vooral van zijn winkelketen Habitat. Conran bracht volgens Retaildetail in de jaren zestig modern design naar het Verenigd Koninkrijk en zou ook de Britten hebben laten kennismaken met dekbedden in plaats van dekens.

In 1964 opende de eerste Habitat-winkel met - nog voor Ikea – meubels die je zelf in elkaar moest zetten: budgetvriendelijk modern design. De Conran Design Group ontwierp interieurs en winkelruimtes voor andere bedrijven. Habitat breidde zich snel uit in het Verenigd Koninkrijk, waarna Conran later nog de ketens Mothercare en British Home Stores overnam. Ook startte hij The Conran Shop en ondernemingen in andere branches, zoals restaurants. Hij schreef bovendien verschillende boeken over eten en design.

Volgens de BBC promootte hij het beste van het Britse design, cultuur en de kunsten over de hele wereld. Zijn motto: 'goed design verbetert de kwaliteit van het leven van mensen.'

Habitat is sinds 2011 in Franse handen. De groep Cafom kocht het bedrijf toen van investeerder Hilco, uitgezonderd de Britse winkels, die van supermarktgroep Sainsbury’s zijn.Links

www.conranshop.co.uk
www.habitat.de
www.habitat.fr

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, keten, personalia, dood, gestorven, sterfgeval, overleden, overlijden, in memoriam, terence conran, #habitat, #cafom, #terenceconran

Gerelateerd nieuws
Artelux gaat voor Luxury Living
Het stadse hotelleven staat centraal in Luxury Living van Artelux, een aanvulling op de collectie van het merk van Hunter Douglas dochter Artex.
lees verder
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden