Oprichter Habitat overleden

Dinsdag 15 september 2020

De Britse interieurdesigner Terence Conran, oprichter van interieurketen Habitat, is op 88-jarige leeftijd overleden.
Oprichter Habitat overleden

Sir Terence Conran (foto; Conranshop), is zaterdag vredig thuis gestorven, 88 jaar oud. Hij was vooral in Groot-Brittannië bekend, de rest van Europa kende hem vooral van zijn winkelketen Habitat. Conran bracht volgens Retaildetail in de jaren zestig modern design naar het Verenigd Koninkrijk en zou ook de Britten hebben laten kennismaken met dekbedden in plaats van dekens.

In 1964 opende de eerste Habitat-winkel met - nog voor Ikea – meubels die je zelf in elkaar moest zetten: budgetvriendelijk modern design. De Conran Design Group ontwierp interieurs en winkelruimtes voor andere bedrijven. Habitat breidde zich snel uit in het Verenigd Koninkrijk, waarna Conran later nog de ketens Mothercare en British Home Stores overnam. Ook startte hij The Conran Shop en ondernemingen in andere branches, zoals restaurants. Hij schreef bovendien verschillende boeken over eten en design.

Volgens de BBC promootte hij het beste van het Britse design, cultuur en de kunsten over de hele wereld. Zijn motto: 'goed design verbetert de kwaliteit van het leven van mensen.'

Habitat is sinds 2011 in Franse handen. De groep Cafom kocht het bedrijf toen van investeerder Hilco, uitgezonderd de Britse winkels, die van supermarktgroep Sainsbury’s zijn.Links

www.conranshop.co.uk
www.habitat.de
www.habitat.fr

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, retail, meubelketen, habitat, meubelzaak, winkel, keten, personalia, dood, gestorven, sterfgeval, overleden, overlijden, in memoriam, terence conran, #habitat, #cafom, #terenceconran

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
Nieuw projectgamma Occhio
Met Occhio+ wil Occhio een allesomvattende lichtplanning in projecten - zowel in de particuliere als in de commerciŽle sector - kunnen aanbieden. Dit concept brengt nieuwe producten en productuitbreidingen op de markt, die het toepassingsgebied van de verlichtingsproducent vergroot.
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden