Ontdek de woontrends 2023

Dinsdag 24 januari 2023

[Sponsored artikel] - Ben je graag mee met de laatste trends en wil je je woonkamer of leefruimte een upgrade geven? Dan is het handig om nu alvast te weten waarop je kan focussen.
Ontdek de woontrends 2023
Ontdek de woontrends 2023 Ontdek de woontrends 2023

Wij nemen je graag mee in de voornaamste interieurtrends van dit jaar:

Functionaliteit
Hybride werken is niet meer weg te denken uit het professionele leven. En ook onze woonsituatie wordt hieraan aangepast. Een inklapbaar bureau of een kast die ook als desk fungeert, zien we vaker en vaker terug in 2023.

Stalen deuren
O ja, deze is een blijvertje. Stalen deuren en een hedendaags interieur zijn een match made in heaven. Dé topfavoriet: de matzwarte gepoedercoate versie. Zo’n ijzeren deur of een exemplaar uit stijl is dan ook prachtig en past bij tal van woonstijlen. De deuren zijn bovendien beschikbaar als draaideur, schuifdeur of als scharnierdeur: opties genoeg! De matzwarte kleur past ook zeer mooi bij natuurlijke materialen zoals hout, maar ook bij wit- en beigetinten.

Beige
Hoewel er gespot wordt met de ‘sad beige babies’ – een fenomeen waarbij hipsters kiekjes van hun baby in een kleurloze omgeving posten op sociale media – is een beige interieur één van dé meest voorkomende trends in 2023. Dat komt omdat beige in combinatie met organische of strakke vormen zorgt voor een rustgevend gevoel. Een oase van rust, zeg maar. Je kan beige ook combineren met andere zachte tinten zoals bruin, grijs of taupe.

Organische vormen
We spraken er daarnet al over: organische vormen. Net zoals een stalen wand met glas of een zwarte binnendeur al langer hip is, zo ook organische en ronde vormen. Ook dit zijn blijvers in interieurland. Curvy is bon ton.

Natuur
We halen het buitenleven graag naar binnen en trekken de natuur daarom door in ons interieur. Natuurlijke kleuren, groen en hout spelen daarbij de hoofdrol. In 2023 mag je je verwachten aan hele grote bomen of gigantische planten binnenskamers. Met zo’n eyecatcher maak je ook meteen een statement. Voorbeelden van grote kamerplanten zijn de tropische paradijsvogelplant of strelitzia, de rubberplant, kokospalm, monstera en de olifantsoor.

Minimalisme
Less is more, ook in 2023. En net zoals de vorige jaren zijn duurzaamheid, slow living en rust belangrijke waarden in ons interieur. En dat straalt ook af op onze meubels, onze verlichting en ons kleurgebruik. Denk aan ton-sur-ton, strakke vormen en modern meubilair, dé kenmerken van een minimalistisch, Scandinavisch interieur.


[Sponsored artikel]Links

www.vidadoors.be

Tags

Interieur, inrichting, wonen, woon, woning, binnendeuren, deuren, deur, pivotdeur, schuifdeur, taats, stalen, pui, kozijn, paneel, panelen, glas, modern, strak, zwart, aluminium, #vidadoors, #stalendeuren, #stalenbinnendeuren, #deuren

Gerelateerd nieuws
Nieuwe eigenaar Casa
Casa heeft een nieuwe eigenaar: de Zweeds-Libanese ondernemer Ayad Al Saffar neemt een meerderheidsbelang in de Belgische interieurketen.
lees verder
Duurzaam programma
Voor de start van Techtextil in Frankfurt, introduceert Beaulieu Fibres International zijn Sustainable Fibres Program om vezels een nieuwe vorm te geven voor duurzame oplossingen.
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als ht evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden