Nieuw beeld Proposte 2023

Woensdag 25 januari 2023

Proposte vindt plaats op 18, 19 en 20 april 2023 in Villa Erba in Cernobbio (aan het Comomeer). Het is de 30e editie van deze gordijn- en meubelstoffenbeurs.
Nieuw beeld Proposte 2023

Het Proposte 2023 reclamebeeld (zie foto) verwerkt stof, het onderwerp van de beurs, dat op een speelse manier is geïntegreerd met de grafische elementen, met een kleurrijk gordijn dat doet denken aan een poster in een poster. Als een uitnodiging voor een belangrijk jubileum.

De keuze van het heldere en verzadigde kleurenpalet, symboliseert - samen met het traditionele rood van Proposte - de doelbewuste combinatie van traditie met vernieuwing: de belangrijkste ingrediënten van het succes van Proposte.

 

Het reclamebeeld past tevens in een traditie van ontwerpen die de laatste jaren zijn gebruikt als beeld voor de beurs. Er waren tal van samenwerkingen met ontwerpers, maar een van de belangrijkste was in 2010, het jaar waarin Karim Rashid verschillende patronen gebruikte die typerend zijn voor zijn stijl om het grafische imago te ontwikkelen.

 

In 2014 en 2019 hebben twee winnaars van de Golden Compass Award het ontwerp gemaakt: Giancarlo Iliprandi, die een ontwerp heeft gemaakt met zijn meest herkenbare internationale typografische stijl; en Studiocharlie met Woven Stories, waarbij het reclamebeeld de geweven verhalen symboliseerden die de exposanten via een presentatie van de geschiedenis van het inrichten van textiel in de centrale hal vertelden. In 2016 was Blooming your Home het thema.

 

Voor de 25e editie in 2017, was de ontwerper kunstenaar Paolo Gonzato, wiens imago draaide om stof en kleur, die een uniek kunstwerk ontwierp om de 25 bedrijven te belonen die Proposte's geschiedenis hebben geschreven.

 

En vergeet architect Mario Bellini niet, die in 1986 het expositiecentrum Villa Erba ontwierp en in 2018 betrokken was met het schetsontwerp dat als inspiratie diende voor de presentatie in de centrale hal die te zien was tijdens het driedaagse evenement.

 

In 2021 was het de beurt aan Agostino Iacurci, een Italiaanse kunstenaar gevestigd in Berlijn, die het concept van meubelstof verheerlijkte met de patronen die hij gebruikte om de fauteuil die de focus was van de poster, net zoals het de focus is van een huiskamer. Afgelopen jaar was er dit beeld.

 

In afwachting van meer informatie over de exposanten en verder nieuws dat de komende editie van Proposte zal kenmerken, kan Proposte 2023 alvast gevolgd worden op de officiële digitale kanalen: Facebook, Instagram en Twitter, de website en de Proposte-marktplaats, in 2021 ontwikkeld dankzij de steun van het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking en het Italiaanse handelsagentschap ICE. De marktplaats kan worden bezocht via de link.

 

Proposte vindt dit jaar plaats van 18-20 april 2023.Links

www.propostefair.it

Tags

nieuws, interieur, beurs, Italie, como, comomeer, btob, meubelstoffen, gordijnstoffen, reclamebeeld, verjaardag, designers, architecten, fabrikanten, bezoekers, editie, fiera, cernobbio, #proposteefair2023, #proposte2023 #proposte30, #proposteefair

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerend randprogramma Imm
lees verder
Vernieuwde Powerview
Luxaflex vernieuwt het smarthome-systeem Powerview Automation voor nog slimmere gordijnen.
lees verder
Studio Wae gaat nieuwe fase in
Studio Wae timmert de laatste jaren behoorlijk aan de weg. Een interview hierover met oprichter Tynke van den Heuvel in de nieuwe showroom in Bunnik.
lees verder
 
Nieuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden