Nieuwe collecties van Mintjens

Maandag 02 december 2019

Op Meubelbeurs Brussel (MBB) toonde meubelfabrikant Mintjens de nieuwe wooncollectie Altura en slaapcollectie Rialto. Het bedrijf won voor Rialto de Balthazar award voor Best of Belgium.
Nieuwe collecties van Mintjens
Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens

Mintjens toonde op MBB twee nieuwe series met verrassend Italiaanse invloeden. Altura is volgens het bedrijf een geraffineerde nieuwe wooncollectie. Elk meubel wordt gekenmerkt door een opstaande massieve boord. De meubels lijken te zweven op de tapse pootjes (foto 2).

 

In de Altura collectie gebruikt Mintjes een mix van materialen: hout, glas, keramiek en metaal. De klant kan kiezen voor verschillende extra's, zo is een dressoir of tv-meubel verkrijgbaar met nis die verlicht kan worden met een touch led sensor. Ook een keramieken inleg in vijf verschillende kleuren behoort tot de personalisatiemogelijkheden. Altura heeft vaste tafels in het gamma met een blad in fineer of keramiek. De verlengtafels zijn verkrijgbaar met fineerblad en maken gebruik van het Pöttker verlengsysteem. Salontafels met verschuifbaar blad (foto 1), handige bijzettafeltjes en een roomdivider maken de collectie compleet.

 

Met de met een Balthazar bekroonde nieuwe slaapcollectie Rialto (een beroemde brug in Venetië) kom je volgens Mintjes helemaal tot rust. Het bed met schelpvormig hoofdbord creëert een cocon om in te loungen, lezen of TV te kijken (foto 5). Het bord is bekleedbaar met zes zachte stoffen, die Easycare approved zijn. De zachte rondingen komen ook terug in de bovenbladen van de commode, de make-up tafel en het nachtkastje, allen met hoge tapse poten (foto 6). Een reeks spiegels vervolledigt de collectie. Deze zijn ook beschikbaar met opbergruimte, zowel in klein als groot formaat. Het frame is beschikbaar in dezelfde kleur van het bed.

 

Mintjens zal ook te vinden zijn op de Imm in Keulen van 13-19 januari 2020.Links

www.meubelbeurs.be
www.mintjens.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, IMM, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Moza´ek, #meubelbeursbrussel, #mbb, #mintjens, #IMM, #IMMcologne, #Alturo, #Rialto

Gerelateerd nieuws
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die ge´nteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
Fakkel van Ego Paris
Tuinmeubelfabrikant Ego Paris uit Belleville sur Sa˘ne heeft als aanvulling op haar fraaie serie tuimeubelen nu ook een bijzondere outdoor-lamp ge´ntroduceerd: de Torch.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden