Nieuwe collecties van Mintjens

Maandag 02 december 2019

Op Meubelbeurs Brussel (MBB) toonde meubelfabrikant Mintjens de nieuwe wooncollectie Altura en slaapcollectie Rialto. Het bedrijf won voor Rialto de Balthazar award voor Best of Belgium.
Nieuwe collecties van Mintjens
Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens Nieuwe collecties van Mintjens

Mintjens toonde op MBB twee nieuwe series met verrassend Italiaanse invloeden. Altura is volgens het bedrijf een geraffineerde nieuwe wooncollectie. Elk meubel wordt gekenmerkt door een opstaande massieve boord. De meubels lijken te zweven op de tapse pootjes (foto 2).

 

In de Altura collectie gebruikt Mintjes een mix van materialen: hout, glas, keramiek en metaal. De klant kan kiezen voor verschillende extra's, zo is een dressoir of tv-meubel verkrijgbaar met nis die verlicht kan worden met een touch led sensor. Ook een keramieken inleg in vijf verschillende kleuren behoort tot de personalisatiemogelijkheden. Altura heeft vaste tafels in het gamma met een blad in fineer of keramiek. De verlengtafels zijn verkrijgbaar met fineerblad en maken gebruik van het Pöttker verlengsysteem. Salontafels met verschuifbaar blad (foto 1), handige bijzettafeltjes en een roomdivider maken de collectie compleet.

 

Met de met een Balthazar bekroonde nieuwe slaapcollectie Rialto (een beroemde brug in Venetië) kom je volgens Mintjes helemaal tot rust. Het bed met schelpvormig hoofdbord creëert een cocon om in te loungen, lezen of TV te kijken (foto 5). Het bord is bekleedbaar met zes zachte stoffen, die Easycare approved zijn. De zachte rondingen komen ook terug in de bovenbladen van de commode, de make-up tafel en het nachtkastje, allen met hoge tapse poten (foto 6). Een reeks spiegels vervolledigt de collectie. Deze zijn ook beschikbaar met opbergruimte, zowel in klein als groot formaat. Het frame is beschikbaar in dezelfde kleur van het bed.

 

Mintjens zal ook te vinden zijn op de Imm in Keulen van 13-19 januari 2020.Links

www.meubelbeurs.be
www.mintjens.be

Tags

Meubelbeurs Brussel, IMM, beurs, event, evenement, tentoonstelling, meubel, meubelen, wonen, woning, woon, interieur, inrichting, jeugdkamer, slaapcomfort, Kids' corner, Brussels by Night, Nieuws, slaapbranche, slapen, slaapfabrikant, bed, boxspring, lattenbodem, matras, slaapexposant, slaapsegment, slaapconcept, City, Fushion, Mozaďek, #meubelbeursbrussel, #mbb, #mintjens, #IMM, #IMMcologne, #Alturo, #Rialto

Gerelateerd nieuws
Bebob en Vloerenschuur failliet
Ondanks de aanhoudende goede omzetcijfers in de interieurbranche zijn er soms toch retailers die het helaas niet redden. Zoals recent Bebob en Vloerenschuur.
lees verder
Studenten KW1C op Milaan Designweek
Ontwerp een product dat duurzaam en interactief is, met als thema Social design: de opdracht voor de designwedstrijd voor studenten van Meubeldesign en Human Technology van het Koning Willem I College. De winnaars exposeren op de Milaan Designweek 2020.
lees verder
Merkintroductie J. Marshall by Vispring
In het voorjaar werd het Canadese Marshall Bedding, net als Vispring, onderdeel van de Flex Group. Ter nagedachtenis van de 120e verjaardag van de uitvinding van de pocketveren matras door de Britse ingenieur James Marshall in Canada, lanceert de Flex Group het nieuwe merk J. Marshall by Vispring.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden