Nieuwbouw Coulisse

Maandag 31 oktober 2022

Raambekledingsfabrikant Coulisse investeert de komende jaren meer dan Ä 50 miljoen in de bouw van een nieuwe bedrijfscomplex nabij de afrit van de A1 bij Enter, zo meldt dagblad Tubantia.
Nieuwbouw Coulisse

De nieuwbouw van Coulisse moet een campus worden, net als die van Google en Apple in Silicon Valley en die van stoelenfabrikant Vitra in Bazel. De plannen voorzien in architectonisch hoogwaardige gebouwen, gemetseld van steen, in een parkachtige omgeving met sportfaciliteiten. De broers Chistiaan en Maurice Roetgering hebben zeven hectare grond gekocht waarop ze het hoofdkantoor, distributiecentrum en ontwikkelingsafdeling bij elkaar willen huisvesten.

 

'De Coulisse-campus is straks het eerste wat je ziet als je over de A1 van Salland Twente binnenrijdt. Het moet een campus van wereldniveau worden, een complex dat een wow-gevoel geeft,' zegt Maurice Roetgering (53) in Tubantia. Het patroon in de stenen waarmee met Yves Saint Laurent-museum in het Marokkaanse Marrakesh is opgetrokken gold als voorbeeld voor de aangetrokken architecten Piuarch Milaan en Erwin Kleinsman in Arnhem. Studio Piuarch ontwierp onder meer het hoofdkantoor van Gucci en de productielocatie van modemerk Fendi in Toscane.

 

Het startsein voor de nieuwbouw in Enter is afgelopen donderdagmiddag gegeven. De eerste fase bestaat uit een distributiecentrum met een oppervlakte van 15.000 vierkante meter - investering € 30 miljoen - waarvan 2.000 vierkante meter wordt gerobotiseerd.

 

De tweede fase van het distributiecentrum behelst 7.000 vierkante meter en vergt een investering van € 15 miljoen. In deze tweede hal gaan robots al het werk doen.

 

Coulisse wil grotere voorraden aanhouden om bij calamiteiten niet meteen verstoken te blijven van aanvoer van componenten uit Azië, zoals tijdens de coronapandemie het geval was. Na de twee magazijnen is de bouw van een nieuw hoofdkantoor de volgende stap, maar dat kan volgens de broers nog wel vijf jaar duren. Het bedrijf is nu nog met 180 werknemers op drie verschillende locaties in Enter gevestigd.

 

De start van de nieuwbouw valt samen met het dertigjarig bestaan van Coulisse. Christiaan Roetgering importeerde in 1992 zijn eerste container horizontale lamellen uit China. De lamellen werden aangeleverd in standaardmaten in Enter, op pallets gezet en direct geleverd aan bouwmarkten. Die bouwmarkten zijn nu nog steeds klant, maar nemen naast standaardproducten ook door Coulisse ontwikkelde collecties af, die onder private label worden geleverd. Maar het bedrijf is ook vooral toeleverancier van andere producenten van zonwering. Die bestellen hun doek en andere onderdelen die daarvoor nodig zijn in Enter.

 

De stap naar de eigen collecties leidde in de jaren na 2000 ook de grote groei van het bedrijf in. De 180 personeelsleden genereren jaarlijks € 130 miljoen omzet. De joint-venture in Fort Lauderdale (Florida, VS) zorgt met 75 werknemers nog eens voor € 25 miljoen extra omzet. Verder is er in de VS nog een verkooporganisatie met 25 man en opende Coulisse eerder dit jaar een vestiging in Australië.

 

Bron: Dagblad Tubantia Links

www.coulisse.com

Tags

nieuws, interieur, raamdecoratie, lamellen, binnenzonwering, doeken, import, distributiecentrum, vouwgordijn, bouwmarkten, collectie, jaloezie, stoffen, robots, opslag, #enter, #coulisse.

Gerelateerd nieuws
Meer transparantie in textielbranche
Modint en Impactbuying werken samen aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche door middel van de ontwikkeling van een speciale tool.
lees verder
 
NIeuwe behangkleuren
lees verder
 
Nieuwe huisjurist VIIA
lees verder
Data Decosit 2023 bekend
Organisator Fedustria gaat de beurs Decosit in 2023 organiseren op 5 & 6 september in Brussels Expo.
lees verder
Behang met aaibare structuur
Behanggroothandel Gebr. Eijffinger uit Zoetermeer introduceert Embrace. Een nieuwe behangcollectie met een aaibare structuur.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden