Nieuw jasje voor NKWP

Dinsdag 23 augustus 2022

Vast programmaonderdeel van Incoda is het altijd weer spannende NKWP (Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstoffering). Dit jaar heeft de wedstrijd een nieuwe opzet met uitsluitend junioren in opleiding die deelnemen.
Nieuw jasje voor NKWP
Nieuw jasje voor NKWP Nieuw jasje voor NKWP

BBL studenten van de ROC-opleidingen voor Interieurvakman (m/v) gaan op maandag 12 september op de woningtextielvakbeurs Incoda in Gorinchem met elkaar de strijd aan om de kampioenstitel. Voor de toekomst van het de woonbranche is het belangrijk om de opleiding voor interieurvakman -of vrouw steeds weer onder de aandacht te brengen, ook bij het bedrijfsleven. Zo is bij het Consortium Interieurvakman, waarin onderwijsprofessionals in het beroepsonderwijs nauw met elkaar samenwerken, het idee ontstaan om het NKWP met én door de verschillende opleiders te organiseren. Rond het kampioenschap is er nu extra aandacht voor de promotie van het vak, de ontwikkeling van het ambacht en de verschillende mogelijkheden voor trainingen en opleidingen.

 

Junior deelnemers

Het Alfa College, Deltion College, HMC (Hout- en Meubileringscollege), ROC Midden Nederland en het Summa College geven de opleiding voor woning- en projectstoffering. Geselecteerde leerlingen van deze BBL-opleidingen dingen mee naar de kampioenstitel. Deze vakmensen in spé werken tijdens het kampioenschap op 12 september aan één grote opdracht; een combinatie van linoleum en PVC. Daarbij krijgen ze de kans om te laten zien welke vaardigheden ze tijdens in opleiding al ontwikkeld hebben. De beste drie deelnemers krijgen een eervolle podiumplaats, een beker en een prijs in de vorm van gereedschap.

 

Word erkend Leerbedrijf

Studenten die voor de opleiding Interieurvakman m/v kiezen werken vier dagen en gaan één dag naar school. Ze gaan aan de slag bij een erkend leerbedrijf, waar ze het vak in de praktijk leren. Op zoek naar jong talent? Neem dan contact op met een van de opleiders – ze zijn op de beurs aanwezig- of meld je direct aan bij SBB om erkend leerbedrijf te worden.

 

Sponsors & partners

Het kampioenschap wordt mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, Inretail en BVP

Registreren voor toegang Incoda kan hier.Links

www.interieurcollectiedagen.nl

Tags

nieuws, interieur, kampioenschappen, vakmanschap, stofferen, vloeren, vinyl, linoleum, wedstrijd, consortium, opleiding, vakschool, opleiders, #incoda, #forbo, #bostik, #wolff, #peitsman, #inretail, #bvp, #interieurvakman

Gerelateerd nieuws
 
Destination Design terug
lees verder
 
Decoratiebeurzen terug in Frankfurt
lees verder
Meubel- en woonretail hekkesluiter
De Nederlandse detailhandel heeft in augustus 1,7% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 6,0% lager, opnieuw dus stevige inflatie. Non food kromp met 2,5%, maar interieur nog (veel) meer!
lees verder
Overname Novalin door Calcutta
De Calcutta Home Fashion Group, de oudste weverijmolen van België, heeft de Nederlandse wandbekledingsproducent House of Novalin (Veryfanny) overgenomen.
lees verder
 
Duurzaamheid centraal op Domotex
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden