Nieuw Italiaans design van Bonaldo

Zaterdag 29 mei 2021

Het Italiaanse Bonaldo is een fabrikant van meubels en accessoires. De nieuwste collectie volgens Bonaldo het resultaat van het onophoudelijke evolutionaire proces van het bedrijf.
Nieuw Italiaans design van Bonaldo
Nieuw Italiaans design van Bonaldo Nieuw Italiaans design van Bonaldo Nieuw Italiaans design van Bonaldo

Anno 2021 besteedt Bonaldo nog meer aandacht aan de creatie van inrichtingsaccessoires. In het persbericht toont het bedrijf echter alleen meubelnoviteiten, zoals de Slot collectie. Deze bestaat uit een tafel, consoletafel en drie salontafels. Voor deze serie haalt ontwerper Giuseppe Viganò inspiratie uit de wereld van de geometrie, waaruit hij verschillende vormen leent en harmoniseert in één ontwerp. De poten en centrale steel zijn gemaakt van metaal, terwijl het blad met afgeronde hoeken verkrijgbaar is in tal van afwerkingen, van hout tot keramiek, marmer en kristal.

 

Stoelenserie Mida is vernoemd naar de mythische koning Midas die alles wat hij aanraakte in goud veranderde. Op dezelfde manier voegen de Mida-stoelen volgens Bonaldo een vleugje stijl toe aan elke ruimte, met een rugleuning met een royale, omhullende vorm en een metalen basis die de structuur een harmonieus ontwerp geeft. De Mida-collectie bevat een een stoel (Mida), een stoel met armleuningen (Miss Mida) en een kruk (Mida too) in twee verschillende hoogtes.

 

Boekenkast Optic speelt met perspectief. De planken zijn breder in het midden om grote voorwerpen te kunnen bevatten, terwijl de zijplanken lichter en vrijdragend zijn. De verschoven frames geven de boekenkast een opvallend 3D-effect en maken verschillende configuraties in de ruimte mogelijk.

 

De modulaire bank Aliante (zweefvliegtuig in het Italiaans) staat volgens de fabrikant voor vloeibaarheid en flexibiliteit, schijnbaar zonder zwaartekracht. Het ontwerp heeft een slanke metalen voet die, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij de veelzijdige elementen is de bank volgens Bonaldo zeer veelzijdig. Bij de serie horen bijzettafels, die verkrijgbaar zijn in Canaletto-walnoot of met een keramisch blad en in verschillende vormen en maten.

 

Angelo Koenen Agenturen verdeelt Bonaldo in Nederland. Voor België is dit Interior Collections.Links

www.bonaldo.it
www.angelokoenen.com
www.interiorcollections.eu

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, project, kantoor, hotel, restaurant, bar, ontwerp, design, binnenhuis, architectuur, lifestyle, residentieel, meubel, textiel, tafel, sofa, bank, zitmeubel, stoel, kast, #bonaldo, #angelokoenen, #interiorcollections

Gerelateerd nieuws
 
Sfeer in Arnhem
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
Oskar doet Prandina in Belux
Studio Oskar is recent de exclusieve agent voor Prandina in BelgiŽ en Luxemburg geworden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden