Beter Bed verkoopt Sängjätten

Maandag 31 mei 2021

Slaapspecialist Beter Bed Holding nv (BBH) verkoopt zijn Zweedse vestiging Sängjätten. De firma heeft hierover een (nog niet bindend) akkoord gesloten met de Lars Larsen Group. Daarnaast verlaat huidige algemeen directeur Benelux Ronald Voogt het bedrijf.
Beter Bed verkoopt Sängjätten

De desinvestering, door de verkoop van de Zweedse vestiging en een slankere managementstructuur is onderdeel van een nieuwe strategie van Beter Bed. Het bedrijf wil zich concentreren op de groei in de Benelux.

 

In 2020 bedroegen de inkomsten van Sängjätten €14,6 miljoen. De zestien winkels en alle medewerkers worden overgenomen door de Lars Larsen Group. Deze firma is eigendom van de familie Brunsborg, afstammelingen van Jysk-oprichter Lars Larsen. De groep bezit bedrijven in een aantal bedrijfsgebieden, waaronder meubels. Beide partijen willen transactie per 30 juni 2021 afronden, financiële details worden niet naar buiten gebracht.

 

Beter Bed wordt door de verkoop naar eigen zeggen weer een gefocuste Benelux-speler met een wereldwijde groothandelsdivisie. BBH heeft besloten om een ​​slankere managementstructuur met minder lagen te creëren om de Holding-structuur in lijn te brengen met deze nieuwe organisatie. De statutaire directeuren (ceo en cfo) van de Groep zullen samen met de directeuren van het huidige Benelux- en DBC-managementteam één groepsmanagementteam vormen. De divisiemanagementteams verdwijnen en algemeen directeur Benelux, Ronald Voogt, verlaat het bedrijf per 30 juni. Hij keert terug naar zijn voormalige werkgever, de Bijenkorf, als Stores Director.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, verkoop, overname, online, #beterbed, #beterbedholding, #sangjatten

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Najaarssfeer bij Vandyck
De Vandyck herfst/winter bed- badcollectie 2021 hult slaapkamers in warme tinten en rijke dessins met elegante botanische thema's en grafische fijngetekende pentekeningen.
lees verder
 
Salone moet Super worden
lees verder
Samenwerking Garant en ABK
Een strategische alliantie voor de beddenspeciaalzaak in Duitsland: de Garant – Groep en ABK gaan intensief samenwerken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden