Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Vrijdag 28 maart 2014

Onlangs stelden de sectorfederaties van de Duitse hout- en meubelindustrie (HDH en VDM) de resultaten voor 2013 voor. De Duitse meubelindustrie zette in 2013 6,6 miljard euro om. Dit is 600 miljoen euro minder dan in 2012. Een omzetdaling van 3,7%.
Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Daardoor viel het negatieve resultaat sterker uit dan de -3,5% die begin dit jaar was gesuggereerd. Deze cijfers slaan op de omzet van 528 bedrijven uit de sector (met meer dan 50 werknemers), die 86.000 personen tewerkstellen (-1,1%).  Dit laatste vindt algemeen directeur van VDM, Dirk-Uwe Klaas, alvast bemoedigend. Zo stelde hij dat ‘ook in moeilijke tijden, gekenmerkt door zwakke afzetmarkten in de Europese landen, de fabrikanten hun geschoolde medewerkers bijhouden.’ Voor het lopende jaar wordt uitgegaan van een stabiele omzet.

De Duitse houtsector (inclusief meubelen) liet een omzet optekenen van 32,2 miljard euro (-1,7% in vergelijking tot 2012). Er waren in totaal 151.026 werknemers (-0,6%) in 984 bedrijven.

 

Bron: Fedustria NewsLinks

http://www.fedustria.be

Tags

hout, meubel, industrie

Gerelateerd nieuws
 
Dekbed-Discounter in bed met De Arend
lees verder
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Eerste stoel van Studio Henk
De eerste stoel van Studio Henk is de Co Chair. Volgens de meubelontwerpstudio een tijdloos ontwerp, dat straalt in haar eenvoud.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden