Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Vrijdag 28 maart 2014

Onlangs stelden de sectorfederaties van de Duitse hout- en meubelindustrie (HDH en VDM) de resultaten voor 2013 voor. De Duitse meubelindustrie zette in 2013 6,6 miljard euro om. Dit is 600 miljoen euro minder dan in 2012. Een omzetdaling van 3,7%.
Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Daardoor viel het negatieve resultaat sterker uit dan de -3,5% die begin dit jaar was gesuggereerd. Deze cijfers slaan op de omzet van 528 bedrijven uit de sector (met meer dan 50 werknemers), die 86.000 personen tewerkstellen (-1,1%).  Dit laatste vindt algemeen directeur van VDM, Dirk-Uwe Klaas, alvast bemoedigend. Zo stelde hij dat ‘ook in moeilijke tijden, gekenmerkt door zwakke afzetmarkten in de Europese landen, de fabrikanten hun geschoolde medewerkers bijhouden.’ Voor het lopende jaar wordt uitgegaan van een stabiele omzet.

De Duitse houtsector (inclusief meubelen) liet een omzet optekenen van 32,2 miljard euro (-1,7% in vergelijking tot 2012). Er waren in totaal 151.026 werknemers (-0,6%) in 984 bedrijven.

 

Bron: Fedustria NewsLinks

http://www.fedustria.be

Tags

hout, meubel, industrie

Gerelateerd nieuws
 
Herbruikbare stand voor Pode
lees verder
Nieuwe ceo Ekornes
Het Chinees-Noorse meubelconcern Ekornes, beter bekend van de Stressless relaxfauteuils en zitmeubelen en beddenmerk Svane, heeft een nieuwe directeur als opvolger van Olav Holst-Dyrnes.
lees verder
 
Take a Seat Please failliet
lees verder
Lily-stoel 50 jaar
De Deense meubelfabrikant Fritz Hansen blijft teruggrijpen op het verleden. Nu is er een nieuwe versie van de Lily-stoel die 50 jaar geleden het licht zag.
lees verder
Myplace van Flou
Myplace is de nieuwe modulaire bank van de Italiaanse fabrikant Flou. Dankzij de diverse mogelijkheden kan de klant hiermee een eigen plek naar eigen wens creŽren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden