Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Vrijdag 28 maart 2014

Onlangs stelden de sectorfederaties van de Duitse hout- en meubelindustrie (HDH en VDM) de resultaten voor 2013 voor. De Duitse meubelindustrie zette in 2013 6,6 miljard euro om. Dit is 600 miljoen euro minder dan in 2012. Een omzetdaling van 3,7%.
Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Daardoor viel het negatieve resultaat sterker uit dan de -3,5% die begin dit jaar was gesuggereerd. Deze cijfers slaan op de omzet van 528 bedrijven uit de sector (met meer dan 50 werknemers), die 86.000 personen tewerkstellen (-1,1%).  Dit laatste vindt algemeen directeur van VDM, Dirk-Uwe Klaas, alvast bemoedigend. Zo stelde hij dat ‘ook in moeilijke tijden, gekenmerkt door zwakke afzetmarkten in de Europese landen, de fabrikanten hun geschoolde medewerkers bijhouden.’ Voor het lopende jaar wordt uitgegaan van een stabiele omzet.

De Duitse houtsector (inclusief meubelen) liet een omzet optekenen van 32,2 miljard euro (-1,7% in vergelijking tot 2012). Er waren in totaal 151.026 werknemers (-0,6%) in 984 bedrijven.

 

Bron: Fedustria NewsLinks

http://www.fedustria.be

Tags

hout, meubel, industrie

Gerelateerd nieuws
Reïncarnatie Pantonova
Carin (foto links), dochter van ontwerper Verner Panton, en Joakim Lassen (foto rechts), de huidige directeur van en zoon van de oprichter van Montana, hebben een meubel uit 1971 opnieuw op de markt gebracht.
lees verder
Jori breidt aanbod uit
De Belgische meubelfabrikant Jori stelt dit voorjaar een viertal nieuwe producten voor.
lees verder
 
Strand West failliet
lees verder
Outdoor noviteiten van Kettal
Kettal, de Spaanse fabrikant van outdoormeubelen, toonde zijn nieuwe collecties in Milaan.
lees verder
Winnaars SaloneSatellite awards
Tijdens Salone del Mobile vond ook SaloneSatellite plaats. Hier kunnen startende ontwerpers hun producten laten zien. Voor het tiende jaar op rij reikte een internationale jury awards uit voor de beste producten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden