Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Vrijdag 28 maart 2014

Onlangs stelden de sectorfederaties van de Duitse hout- en meubelindustrie (HDH en VDM) de resultaten voor 2013 voor. De Duitse meubelindustrie zette in 2013 6,6 miljard euro om. Dit is 600 miljoen euro minder dan in 2012. Een omzetdaling van 3,7%.
Negatief resultaat 2013 Duitse hout- en meubelsector

Daardoor viel het negatieve resultaat sterker uit dan de -3,5% die begin dit jaar was gesuggereerd. Deze cijfers slaan op de omzet van 528 bedrijven uit de sector (met meer dan 50 werknemers), die 86.000 personen tewerkstellen (-1,1%).  Dit laatste vindt algemeen directeur van VDM, Dirk-Uwe Klaas, alvast bemoedigend. Zo stelde hij dat ‘ook in moeilijke tijden, gekenmerkt door zwakke afzetmarkten in de Europese landen, de fabrikanten hun geschoolde medewerkers bijhouden.’ Voor het lopende jaar wordt uitgegaan van een stabiele omzet.

De Duitse houtsector (inclusief meubelen) liet een omzet optekenen van 32,2 miljard euro (-1,7% in vergelijking tot 2012). Er waren in totaal 151.026 werknemers (-0,6%) in 984 bedrijven.

 

Bron: Fedustria NewsLinks

http://www.fedustria.be

Tags

hout, meubel, industrie

Gerelateerd nieuws
Nieuwe directeur Paidi
Eind juni wordt de huidige directeur van kinder- en jeugdkamerfabrikant Païdi Möbel uit Hafenlohr vervangen voor een nieuwe.
lees verder
 
Münchner Stoff Frühling
lees verder
Borek outdoor-nieuws op ETC
Het voorjaar is begonnen! Dat was twee weken terug al te zien bij het nieuws van Borek tijdens het ETC Design Experience in Culemborg.
lees verder
Tuinieren zonder tuin focus Spoga
Terwijl het voorjaar zich nog maar net lijkt aan te dienen, zijn de voorbereidingen voor de outdoorbeurs Spoga + Gafa 2019 in september in Keulen reeds in volle gang.
lees verder
Groeiend verlies Home24
Home24 heeft het boekjaar 2018 afgesloten met een omzetplus van 18% tot € 313 miljoen. Maar het verlies van de online interieurwebshop neemt ook toe.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden