Rode samenwerking Desso en rENs

Zaterdag 29 maart 2014

Desso presenteert op Salone del Mobile (tussen 8 en 13 april in Milaan) een nieuwe collectie vloerkleden. De tapijten kregen de naam 're-vive' mee. Het betreft een samenwerkingsverband met de designers van rENs.
Rode samenwerking Desso en rENs

De naam rENs staat voor het designerskoppel Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren. De vloerenfabrikant uit Waalwijk zocht de samenwerking met het tweetal, dat onder de noemer 'ROOD by rENs' werkt aan projecten waarbij producten een tweede leven krijgen. 'Creativiteit verbindt designers en industrie', aldus Desso.

 

Levensduur verlengen

Met de samenwerking willen de twee partijen de levensduur van tapijten verlengen. Op de Milan Design Week wordt een ambachtelijk verfproces getoond, waarbij restvoorraad vloerkleden gemaakt van uiteenlopende tapijten rood worden geverfd. 'De kleur rood is hierbij een statement en signaalkleur, die herinnert aan de overtollige productie binnen de industrie. De interactie tussen de garens en de rode verfstoffen leidt tot een eindeloos kleurverloop, waardoor elk vloerkleed zijn eigen unieke identiteit krijgt en een tweede leven.'

 

Te zien: Ventura Lambrate, Autofficina, Via Massimiano 23 Milaan

 Links

www.desso.nl

Tags

Rode, samenwerking, Desso, rENs

Gerelateerd nieuws
Domotex vernieuwt trefpunt Handwerk
Trefpunt Handwerk in hal 13 heeft voor Domotex 2020 een update gekregen. Met een modern standontwerp, een uitgebreid programma presentaties over actuele industriŰle kwesties en live demonstraties.
lees verder
Plinten en profielen in Grunn
De Plinten & Profielen Centrale (PPC) gaat een nieuwe vestiging openen in Groningen. Het wordt het vijfde filiaal van de grossier uit Wijk bij Duurstede.
lees verder
 
Tegelplanken bij Parador
lees verder
 
Nieuwe producten van afval-linoleum
lees verder
Cotap met VT Wonen tapijt
Cotap heeft een nieuwe VT Wonen vloerkleden & tapijtcollectie ge´ntroduceerd op de vorige week gehouden VT Wonen & Design beurs in de Rai Amsterdam.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden