Rode samenwerking Desso en rENs

Zaterdag 29 maart 2014

Desso presenteert op Salone del Mobile (tussen 8 en 13 april in Milaan) een nieuwe collectie vloerkleden. De tapijten kregen de naam 're-vive' mee. Het betreft een samenwerkingsverband met de designers van rENs.
Rode samenwerking Desso en rENs

De naam rENs staat voor het designerskoppel Renee Mennen en Stefanie van Keijsteren. De vloerenfabrikant uit Waalwijk zocht de samenwerking met het tweetal, dat onder de noemer 'ROOD by rENs' werkt aan projecten waarbij producten een tweede leven krijgen. 'Creativiteit verbindt designers en industrie', aldus Desso.

 

Levensduur verlengen

Met de samenwerking willen de twee partijen de levensduur van tapijten verlengen. Op de Milan Design Week wordt een ambachtelijk verfproces getoond, waarbij restvoorraad vloerkleden gemaakt van uiteenlopende tapijten rood worden geverfd. 'De kleur rood is hierbij een statement en signaalkleur, die herinnert aan de overtollige productie binnen de industrie. De interactie tussen de garens en de rode verfstoffen leidt tot een eindeloos kleurverloop, waardoor elk vloerkleed zijn eigen unieke identiteit krijgt en een tweede leven.'

 

Te zien: Ventura Lambrate, Autofficina, Via Massimiano 23 Milaan

 Links

www.desso.nl

Tags

Rode, samenwerking, Desso, rENs

Gerelateerd nieuws
Decospan: meer met fineer
Decospan viert dit jaar zijn 40ste verjaardag. Op vakbeurs Interzum toont de fineerverwerker bekende producten, maar ook verschillende noviteiten.
lees verder
 
Van Keken naar Nora
lees verder
VME en Euretco samen sterk
Op 1 juli 2019 wordt de Woon Retail Groep opgericht voor zelfstandige MKB-bedrijven die actief zijn in de wonen- en keukenbranche. Om samen sterk te worden.
lees verder
 
Ruimtemissie Jan Kath
lees verder
The Yarn Box van Studio Roderick Vos
Karpetcollectie The Yarn Box is ontworpen door Claire Vos. Kleur staat in deze collectie centraal en is extra intens dankzij de hoge resolutie inkjet print.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden