Made klanten geld echt kwijt

Donderdag 29 december 2022

Uit verslag van de beheerders blijkt dat klanten vrijwel geen geld terug zullen zien na het faillissement van Made.com.
Made klanten geld echt kwijt

Meer dan 30.000 Made.com-klanten zijn samen 11,9 miljoen pond verschuldigd die zij niet terug zullen krijgen. Zo blijkt uit het laatste verslag van de bewindvoerders van de failliete meubelverkoper. Volgens documenten die eind vorige week bij het Companies House zijn ingediend, betaalden klanten £ 13,7 miljoen aan aanbetalingen op grote artikelen zoals sofa's. Door terugboekingen via creditcards hebben zij minder dan £ 1,9 miljoen teruggekregen. Naar de rest van hun geld kunnen zij fluiten.

 

De klanten zijn de laatste op de lijst van schuldeisers. Kredietverstrekkers, werknemers en de belastingdienst staan voor hen in de rij. De verkoop van voorraden ter waarde van £ 18,8 miljoen zal naar verwachting ongeveer £ 1,8 miljoen opleveren. Bij de ondergang van Made.com verloren 400 personeelsleden hun baan, ondanks de redding van het merk door Next. Dit kocht het bedrijf voor £ 3,4 miljoen.Links

https://www.next.co.uk/made

Tags

Nieuws, interieur, meubels, online, webshop, verkoop, inspiratie, interieuradvies, financiering, bestellingen, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #madecom, #next

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Meubels voor binnen en buiten
Het Zweedse lifestylemerk Bebó Objects ontwerpt meubilair waarmee het bedrijf de grenzen tussen binnen en buiten wil doorbreken. Dit voorjaar introduceert de firma verschillende nieuwe modellen.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden