Made klanten geld echt kwijt

Donderdag 29 december 2022

Uit verslag van de beheerders blijkt dat klanten vrijwel geen geld terug zullen zien na het faillissement van Made.com.
Made klanten geld echt kwijt

Meer dan 30.000 Made.com-klanten zijn samen 11,9 miljoen pond verschuldigd die zij niet terug zullen krijgen. Zo blijkt uit het laatste verslag van de bewindvoerders van de failliete meubelverkoper. Volgens documenten die eind vorige week bij het Companies House zijn ingediend, betaalden klanten £ 13,7 miljoen aan aanbetalingen op grote artikelen zoals sofa's. Door terugboekingen via creditcards hebben zij minder dan £ 1,9 miljoen teruggekregen. Naar de rest van hun geld kunnen zij fluiten.

 

De klanten zijn de laatste op de lijst van schuldeisers. Kredietverstrekkers, werknemers en de belastingdienst staan voor hen in de rij. De verkoop van voorraden ter waarde van £ 18,8 miljoen zal naar verwachting ongeveer £ 1,8 miljoen opleveren. Bij de ondergang van Made.com verloren 400 personeelsleden hun baan, ondanks de redding van het merk door Next. Dit kocht het bedrijf voor £ 3,4 miljoen.Links

https://www.next.co.uk/made

Tags

Nieuws, interieur, meubels, online, webshop, verkoop, inspiratie, interieuradvies, financiering, bestellingen, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, #failliet, #madecom, #next

Gerelateerd nieuws
Spectrum onder beheer van RSGA Design
Rsga Design, het bedrijf achter Spectrum en de bekende interieurmerken Gelderland, Rietveld Originals en verlichtingsmerk Atelier Artiforte, heeft afgelopen maand 100% van de aandelen in voornoemde merken verworven.
lees verder
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
 
Whoppah wil 20 miljoen groeigeld
lees verder
 
Meer Signify outdoorverlichting
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden