Satellite cabinets van Quodes

Woensdag 28 december 2022

Het Londense ontwerpbureau Barber Osgerby ontwierp de Satellite kasten voor Quodes. Inmiddels is dit een complete serie geworden die ook op maat gemaakt kan worden.
Satellite cabinets van Quodes
Satellite cabinets van Quodes Satellite cabinets van Quodes

Bert Por richtte Quodes voorjaar 2006 op en bezocht in die zomer opkomende jonge ontwerpers Edward Barber en Jay Osgerby in Londen. Het oorspronkelijke idee was om voor de nieuwe Quodes-collectie een kast te ontwerpen die aanvoelde als een object, een stuk met een ziel.

 

Zo ontstonden de Satellite kasten, minimalistische kastmodules geïnspireerd door de Modernistische Beweging. In de loop der jaren ontwikkelde Satellite zich tot een complete serie met kasten op een metalen onderstel, houten poten of voor wandmontage. Het typische K-vormige onderstel tilt de kast op. De lengte van de Satellite is een veelvoud van 67,5 cm, de hoogte is 25, 41,5 of 58,5 cm en de standaarddiepte is 47 cm. De nachtkastjes vormen een uitzondering en hebben kleinere afmetingen zij zijn 45cm of 61,5 cm hoog.

 

De deuren en laden zijn voorzien van subtiel verzonken handgrepen. Zij zijn volgens Quodes een voorbeeld van perfectie in eenvoud. Voor deze eenvoud zijn echter 3D CNC-apparatuur en veel laskunst nodig. De eerste ontwerpen werden gemaakt met gedurfde en iconische kleurencombinaties, zoals Antique Pink met Vermillion, ook ontworpen door Barber Osgerby. Tegenwoordig biedt het bedrijf eindeloze kleurmogelijkheden, bijna alle NCS- en RAL-kleuren zijn mogelijk. Naast het modulaire ontwerp biedt Quodes is ook maatwerk mogelijk.Links

www.quodes.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kast, tafel, meubelen, stoel, bank, bijzettafel, salontafel, kruk, meubel, #quodes, #sattelitescabinets, #barberosgerby

Gerelateerd nieuws
Spectrum onder beheer van RSGA Design
Rsga Design, het bedrijf achter Spectrum en de bekende interieurmerken Gelderland, Rietveld Originals en verlichtingsmerk Atelier Artiforte, heeft afgelopen maand 100% van de aandelen in voornoemde merken verworven.
lees verder
Voorjaarsvakdagen DWI 2023
Op 5, 6, 7 en 8 februari vinden de Voorjaarsvakdagen plaats. Zij markeren het 30-jarige jubileum van De Woonindustrie. Dit wordt gevierd met een trendlezing en beursaanbiedingen van diverse exposanten.
lees verder
 
Whoppah wil 20 miljoen groeigeld
lees verder
Retail december plus
De Nederlandse detailhandel heeft in december 2022 11% meer omgezet dan in december 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,5 procent lager.
lees verder
Goede sfeer op Showup
De 20e editie van vakbeurs Showup zit er weer op. Op 29 en 30 januari vonden nationale en internationale bezoekers hun weg naar de beurs voor home deco, gifts, stationery, lifestyle, kids en food.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden