Lounge- en eetcollectie Ethimo

Donderdag 06 juni 2024

Ethimo en Studio Zanellato/Bortotto hebben Patio ontworpen, een nieuwe lijn buitenmeubilair die volgens de fabrikant opvalt door het creatieve gebruik van weven in combinatie met de natuurlijke schoonheid van teakhout.
Lounge- en eetcollectie Ethimo
Lounge- en eetcollectie Ethimo Lounge- en eetcollectie Ethimo

Patio is een loungecollectie met uitnodigende vormen en een coconfunctie. De naam en het speciale gewelfde weefsel herinneren volgens Ethimo aan de traditionele binnenpatio's die zo typerend zijn voor de Spaanse architectuur. Het weefpatroon, dat op alle elementen van de collectie voorkomt, doet denken aan de weefkunst die typisch is voor het oosten.

 

Patio is een grote collectie, bestaande uit lounge- en eetelementen.  Het loungeprogramma bestaat uit een fauteuil, een driezitsbank (foto 2), een ligbed en een salontafel met geëmailleerd lavasteenblad, in de kleuren mist of mosgroen. Alle stukken zijn voorzien van het elegante weefsel op frames in lichtgrijs buitentouw en een ongewoon gebogen weefsel dat opvalt in de zachte laguneblauwe kleur. De zitkussens, groot en zacht van structuur, zijn verkrijgbaar in de kleuren zand en zee, terwijl de decoratieve kussens zijn gemaakt van een zachte stof in de tinten van mediterrane bloemen. Het loungegedeelte van de Patio-collectie wordt gecompleteerd door een comfortabele hangmat (foto 1) om te chillen in de open lucht.

 

De lounge-oplossingen worden vergezeld door die om te dineren (foto 3), met een ronde tafel (Ø140 cm) en een ovale tafel (200x120 cm) en kleine fauteuils in combinatie met een gewatteerd kussen dat het gebogen weefsel van de andere stoelen kopieert. De tafelbladen zijn van gekruist travertijn en Cipollino marmer. De onderstellen voor de eettafels zijn, net als die voor de salontafels, geïnspireerd op de wereld van het zeilen, in het bijzonder op de nautische touwen die zich om de meerpalen op de kade wikkelen: in teakhout wordt de structuur omarmd door het laguneblauwe touw dat de hele collectie kenmerkt.

 Links

www.ethimo.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, tuinbeurs, beurs, show, evenement, tuin, buiten, terras, balkon, decoratie, meubel, meubilair, hangmat, ligstoel, tuinstoel, buitenwonen, tuinmeubel, tuinmeubilair, tuinaccessoire, outdoor, buitenmeubel, buitenmeubilair, #ethimo

Gerelateerd nieuws
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Wim Hoefakker overleden
lees verder
Spectral in zwaar weer
Begin deze maand kreeg Spectral bv te horen dat meubelfabriek Spectral Audio Möbel GmbH insolventie heeft aangevraagd. Dit is een nieuwe klap voor de Duitse meubelbranche, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse distributeur.
lees verder
 
Sparkle Three en Spot Three van Pode
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden