Buitenlandse vestiging Tica

Woensdag 05 juni 2024

Tica opent een buitenlandse vestiging in België via de overname van het Brussels International Cash & Carry Center in de Brussels International Trade Mart.
Buitenlandse vestiging Tica
Buitenlandse vestiging Tica Buitenlandse vestiging Tica

Slechts enkele weken na de aankondiging van de nieuwe vestiging in Ede, maakt Tica bekend dat het de volledige overname heeft voltooid van het Brussels International Cash & Carry Center (BICCC). Deze stap met een buitenlandse vestiging is een belangrijke mijlpaal in de ambitieuze groeistrategie van het bedrijf.

 

Tica Brussel

Het BICCC – gevestigd in het Brussel International Trade Mart (BITM) – heeft een oppervlakte van ruim 10.000m² met home, gift, garden en fashion items en werd geopend in maart 2021. 'Onze focus ligt op dienstverlening, inspiratie en onderscheidend aanbod en deze overname stelt ons in staat om als inkooppartner onze Tica-members én exposanten nog beter van dienst te zijn,' zegt Rogier Uivel, directeur Tica. Daarnaast wordt deze Tica-vestiging, dankzij de strategische ligging in Brussel én centraal punt binnen Europa, door hem gezien als de springplank voor verdere internationale groei. Met deze recente overname telt Tica (onderdeel van PW Markets) inmiddels vijf grootschalige vestigingen binnen de zakelijke interieur- en lifestylebranche.

 

Overname Brussels International Cash & Carry Center

Uit de vele gesprekken en onderzoeken bleek dat een overname van de BICCC door Tica diverse voordelen en kansen biedt voor zowel professionals aan de vraag- als aan de aanbodzijde. 'We kijken ernaar uit om de sterke punten van beide bedrijven te combineren en de groei van de vestiging in Brussel te versnellen,' aldus Guy Stevens (ceo BITM).

 

Planning overname

Nu de overname is afgerond, neemt Tica per direct alle operationele zaken over. De aankomende periode zal er intensief worden samengewerkt met het huidige managementteam van het Brussel International Trade Mart om een naadloze overgang te garanderen voor alle belanghebbenden. Hierover worden alle betrokkenen tijdig geïnformeerd.

 

Over Tica

Tica is een b2b-inkooppartner voor wederverkopers en professionele eindgebruikers in de home-,gift-, garden-, fashion- en lifestylebranche. Met meer dan 800.000 artikelen van ruim 450 merken en 5 vestigingen in Europa, biedt Tica inkopers de mogelijk om zakelijk in te kopen als in een winkel. Bij de vestigingen Tica Aalsmeer, Tica Venlo, de Tica Concept Store in Venlo, Tica Ede én de nieuwe vestiging Tica Brussel kunnen alle producten per stuk worden ingekocht, waardoor Tica-members hun voorraad flexibel en op maat kunnen beheren.

 

Over BITM

Trademart is al meer dan 45 jaar de plek waar retail professionals en merken samenkomen. Het inkoopcentrum van 200.000m² aan de voet van het Atomium te Brussel, brengt meer dan 1.500 merken onder één dak in fashion, baby & kids en home & living.Links

www.tica.nl
www.trademart.be

Tags

nieuws, interieur, overname, trademart, inkooplocatie, groothandel, inkoopcentrum, cash&carry, woonaccessoires, huis, woning, tuin, overgang, management, aankondiging, inkooppartner, wederverkopers, eindgebruikers, homebranche, giftbranche, gardenbranche, fashionbranche, zakelijk, #biccc, #trademart, #tica, #ticavenlo

Gerelateerd nieuws
30e lamp Secto Design
De nieuwe Kumulo hanglamp is een toevoeging aan de houten verlichtingscollectie van het Finse Secto Design. Het model is geďnspireerd door besneeuwde bomen en zomerse cumuluswolken.
lees verder
Kiezen voor elektrische raamdecoratie
[Sponsored artikel] - Steeds meer woningbezitters maken de keuze om over te stappen van handbediende naar automatische raamdecoratie.
lees verder
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
Incoda is alweer in aantocht
Vanaf 22 september worden de Interieur Collectie Dagen (Incoda) weer in Gorinchem gehouden. Hierbij al een sneak preview.
lees verder
 
Nieuw formules deelname imm
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden