Linteloo prikkelt

Woensdag 05 juni 2024

Dit voorjaar introduceert Linteloo nieuwe ontwerpen die draaien om 'touch & feel'. Volgens het bedrijf prikkelt succesvol design de zintuigen, niet alleen visueel, maar ook op manieren die verder gaan dan esthetiek.
Linteloo prikkelt
Linteloo prikkelt Linteloo prikkelt

Linteloo vindt het geweldig als klanten een ontwerp meteen aan willen raken. Dit kan komen door een interessant silhouet. Het kan komen door de uitnodigende textuur van een stof. Het bedrijf wil dat iedereen zich welkom voelt in zijn eigen huis, getroost en veilig. Wij stellen hier drie nieuwe producten voor.

 

De bank Palm Beach (op foto 1 samen met het nieuwe karpet Framed) is volgens Linteloo verfijnd maar ontspannen. Deze modulaire bank  - ontworpen door Jan te Lintelo wordt gekenmerkt door pretentieloze lijnen, waarvan je de vorm zelf dicteert. Een bijzondere toevoeging is het tafelelement: een lade voor wat je nodig hebt, maar niet wilt zien, en een glazen vak voor wat je misschien niet nodig hebt, maar wel graag ziet.

 

In zijn ontwerpen voor Linteloo laat Anthony Guerrée zich inspireren door menselijk handelen, ditmaal: stapelen. Geef peuters wat bouwstenen en instinctief beginnen ze te stapelen. In zijn Stack-serie - twee salontafels en een kast - speelt Anthony op dezelfde manier met opbergen en uitstallen, met behulp van een ritmische combinatie van eikenfineer, subtiel glinsterend donker staal en glas.

 

Op een bepaald moment in de 19e eeuw zag de 'crapaud' het levenslicht: een compacte fauteuil, met een afgeronde rugleuning die naadloos overgaat in de onderste armleuningen, wat zorgt voor een comfortabele omarming. Guillaume Lopez liet zich inspireren door het elegante silhouet, in een hedendaagse, sculpturale interpretatie: Claude is genoemd naar zijn grootvader. Als fauteuil - met een gesloten, eiken gefineerd onderstel - is de fauteuil een aanvulling op een zithoek. In de iets hogere versie, met een open onderstel is het een eet- of bureaustoel.Links

www.linteloo.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, wonen, woning, woon, meubel, meubilair, woonkamer, kantoor, hotel, project, projectinrichting, stoel, fauteuil, tafel, salontafel bank, verlichting, #Linteloo, #crapaud

Gerelateerd nieuws
Stefan Lohrberg weg bij Spoga+gafa
Het gezicht van Spoga+gafa vertrekt: directeur Stefan Lohrberg neemt afscheid na de aankomende editie van 16 tot 18 juni.
lees verder
 
Wim Hoefakker overleden
lees verder
Spectral in zwaar weer
Begin deze maand kreeg Spectral bv te horen dat meubelfabriek Spectral Audio Möbel GmbH insolventie heeft aangevraagd. Dit is een nieuwe klap voor de Duitse meubelbranche, maar natuurlijk ook voor de Nederlandse distributeur.
lees verder
 
Sparkle Three en Spot Three van Pode
lees verder
Uitblinkers Woonbranche
Auping heeft de beste positionering in de woonbranche, zo blijkt uit onderzoek van Multiscope onder consumenten.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden